αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως η ζήλια σου μπορεί να σε οδηγήσει… στην επιτυχία. Εδώ είναι 4 τρόποι

Πως η ζήλια σου μπορεί να σε οδηγήσει… στην επιτυχία. Εδώ είναι 4 τρόποι

Πώς μπορούμε να ξέρουμε τι θέλουμε τελικά να κάνουμε σε αυτή τη ζωή; Έχετε σκεφτεί να βρείτε την απάντηση σε αυτό μέσω… της ζήλιας;

Όλοι έχουμε νιώσει αυτό το συναίσθημα κάποια στιγμή. Ζηλεύουμε όταν δεν εκφράζουμε τα δικά μας δημιουργικά χαρίσματα εκεί έξω και δεν ζούμε την ζωή που πραγματικά θέλουμε. Αυτός ο φθόνος γίνεται πιο δυνατός όσο περισσότερο τον αγνοούμε. Τι θα έλεγες λοιπόν να κατευθυνθείς ακριβώς προς αυτό που ζηλεύεις;

Φαίνεται τόσο εύκολο: Απλά πηγαίνετε και κάντε το, σωστά; Αλλά συχνά έχουμε δημιουργικά μπλοκ όλων των ειδών. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να αποσυναρμολογήσουμε τα μπλοκ και να μάθουμε πώς να κινηθούμε προς την κατεύθυνση που θέλουμε.

Εδώ είναι 4 βήματα για να αφήσετε τη ζήλια να σας οδηγήσει στην επιτυχία και στην ευτυχία.

1. Παρατήρησε

Αρχίστε να παρατηρείτε τι σας προκαλεί ακόμα και τον παραμικρό φθόνο ή πότε έχετε την τάση να καταρρίψετε τις προσπάθειες κάποιου άλλου. Συχνά λέμε: «Θα μπορούσα να το είχα κάνει». Η απάντηση είναι: «Ναι, αλλά δεν το έκανες». Ακόμη και κάτι μικρό που σας κάνει να ζηλεύετε μπορεί να είναι ένα υπέροχο παράθυρο προς στο σημείο που θέλετε να πάτε.

Μερικές φορές δεν επιτρέπουμε καν στον εαυτό μας να παραδεχθούμε ότι ζηλεύουμε ή υιοθετούμε μια στάση ανωτερότητας (ή πάμε στην άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί).

2. Προχωρήστε προς τη ζήλια, μην φεύγετε μακριά

Συνήθως θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτά τα άβολα συναισθήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται, σωστά; Την επόμενη φορά, δοκιμάστε να πάτε κοντά. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι είναι αυτό που προσπαθεί να μου πει; Ασχοληθείτε με το άτομο που ζηλεύετε και ρωτήστε για το επίτευγμά του.

Οι άνθρωποι που κάνουν πραγματικά αυτό που τους φέρνει χαρά, συνήθως λατρεύουν να μιλούν γι’ αυτό. Όταν είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στο μονοπάτι που θέλουμε, γενικά μας αρέσει να το μοιραζόμαστε με άλλους.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί συχνά να είναι μια ενθαρρυντική πηγή, δείχνοντάς μας το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε.

3. Κάνε ένα μικρό βήμα

Συχνά δεν κυνηγάμε τα όνειρά μας επειδή πιστεύουμε ότι δεν ξέρουμε πώς. Αλλά υπάρχει πάντα ένα μικρό βήμα που μπορούμε να κάνουμε.

Αν ζηλεύετε την τοπική έκθεση τέχνης, μπορείτε να αφιερώσετε είκοσι λεπτά αυτή την εβδομάδα με τα πινέλα σας; Εάν ζηλεύετε αυτόν τον ισχυρό δημόσιο ομιλητή, μπορείτε να δείτε μερικές ομιλίες του ή σχετικά online μαθήματα. Εάν ζηλεύετε τον καλό οικοδεσπότη του δείπνου, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν φίλο για ένα γεύμα;

Τι θα ήθελες πραγματικά να κάνεις; Ποιο είναι ένα μικρό βήμα που μπορείς να κάνεις προς αυτή τη λαχτάρα;

4. Βρες τουλάχιστον έναν συμπαίχτη

Το να έχετε ένα άλλο άτομο με το οποίο μπορείτε να μιλήσετε για τα όνειρά σας και τους φόβους, είναι σημαντικό. Λένε ότι οι κύκνοι πετούν 70% πιο μακριά και πιο γρήγορα σε σχηματισμό, παρά μόνοι τους. Και δεν είναι διαφορετικό για εμάς.

Βρείτε και κάντε παρέα με ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό που εξερευνάτε και θέλετε να δημιουργήσετε. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =