αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως διαμορφώνεται το «καυτό» τοπίο στον Καρέλια, μετά τις μεγάλες εσωτερικές διαφωνίες

Πως διαμορφώνεται το «καυτό» τοπίο στον Καρέλια, μετά τις μεγάλες εσωτερικές διαφωνίες

Μόνο στο παχυλό μέρισμα των 25,4 εκατ. ευρώ συμφώνησαν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές των «χρυσών κληρονόμων και συνάμα βασικοί μέτοχοι της καπνοβιομηχανίας Καρέλια. Στα υπόλοιπα θέματα της γενικής συνέλευσης υπήρξε κάθετη αμφισβήτηση από την πλευρά της Ιωάννας Καρέλια και της μητέρας της Μίνας που ελέγχου το 45,35% της εταιρείας.

Ωστόσο το «μπλοκ» της διοίκησης στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται το 49,7% των μετοχών ήταν αυτό που όπως αναμενόταν είχε το «πάνω χέρι» στις αποφάσεις της συνέλευσης αποσπώντας την πλειοψηφία των παρισταμένων μετόχων. Με τον τρόπο αυτό πέρασαν όλα τα θέματα της γενικής συνέλευσης και κυρίως το νέο της πενταμελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο και τα έχει 5ετή θητεία. Αυτό απαρτίζεται από τη Βικτωρία Καρέλια, τα παιδιά της Ανδρέα και Ευστάθιο όπως επίσης και τους Βασίλειο Αντωνόπουλο και Ρόμπιν Τζόι. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που σήμερα είναι στο τιμόνι της καλαματιανής βιομηχανίας με τον Ανδρέα Καρέλια να είναι διευθύνων σύμβουλος, τον αδελφό του Ευστάθιο να έχει τη θέση του αντιπροέδρου και την μητέρα τους Βικτωρία (Βίκυ) να είναι στο πόστο του προέδρου. Η αντιτιθέμενη πλευρά της Ιωάννας και Μίνας Καρέλια, καταψήφισαν την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, την απαλλαγή των μ,ελών του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, την έγκριση μισθών και αποζημιώσεων στα μέλη του ΔΣ, την εκλογή ορκωτού ελεγκτή, την εκλογή επιτροπής ελέγχου αλλά και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου. Με άλλα λόγια αμφισβήτησαν ευθέως όλο το λειτουργικό και διοικητικό πεδίο της εταιρείας. Βεβαίως, τα θέματα αυτά, υπερψηφίστηκαν με ποσοστά που κυμάνθηκαν κοντά στο 53% των παρισταμένων μετόχων.

Σε ότι αφορά τα προς διανομή μερίσματα η έγκρισή τους υπερψηφίστηκε και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Βάση των μετοχικών ποσοστών που διαθέτουν η Μίνα και η Ιωάννα Καρέλια έχουν λαμβάνειν 11,5 εκατ. ευρώ προ φόρων, οι Ανδρέας και Ευστάθιος Καρέλιας θα λάβουν 10,8 εκατ. ευρώ επίσης προ φόρων ενώ στο ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα αντιστοιχούν 1,8 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα προς διανομή μερίσματα που υπόκεινται σε φόρο 15% αντιστοιχούν στους άλλους μικρομετόχους της καλαματιανής βιομηχανίας.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =