αρχικηVIRALΠως «γεννήθηκε» η viral φράση Keep calm (και όλα ξεκίνησαν πολύ παλιά)

Πως «γεννήθηκε» η viral φράση Keep calm (και όλα ξεκίνησαν πολύ παλιά)

Keep calm and carry on: Η εμβληματική βρετανική φράση έχει εξαχθεί και αποτυπωθεί σε όλο τον κόσμο. Αλλά προτού γίνει viral, αυτό το απομεινάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αγνοήθηκε σε πρώτη φάση και στη συνέχεια ξεχάστηκε για πάνω από 60 χρόνια.

Δημιουργήθηκε το 1939 ως μέρος μιας σειράς τριών αφισών και παρόλο που εκτυπώθηκαν 2.5 εκατομμύρια αντίτυπα, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ: “Ενώ οι άλλες δύο τοποθετήθηκαν μόλις βγήκαν από τον εκτυπωτή, αυτό κρατήθηκε πίσω εν αναμονή βομβαρδισμών ή εισβολής», δήλωσε ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Κρατήστε την ηρεμία σας και συνεχίστε: Η αλήθεια πίσω από την αφίσα» Bex Lewis κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.

Οι άλλες δύο αφίσες έφεραν τα όχι και τόσο «πιασάρικα» σλόγκαν “Το θάρρος σας, η χαρά σας, η αποφασιστικότητά σας θα μας φέρει τη νίκη” και “Η ελευθερία είναι σε κίνδυνο. Υπερασπιστείτε την με όλο σας το είναι”.

Η αντίδραση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη, και όταν ξεκίνησε ο βομβαρδισμός, αποφασίστηκε ότι η τρίτη αφίσα είχε λανθασμένο μήνυμα: “Υπήρχε φόβος ότι το ηθικό θα καταρρεύσει, αλλά αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονταν να τους ειπωθεί ότι πρέπει να μείνουν ήρεμοι – απλώς ήθελαν να τους πουν τι να κάνουν”, δήλωσε ο Lewis.

Πηγή: CNN Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =