αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως βίωσε ο Elon Musk την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως βίωσε ο Elon Musk την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 6η Φεβρουαρίου ήταν μια ιστορική ημέρα για την SpaceX και την ανθρωπότητα γενικότερα. Είχαμε την πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy. Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς πυραύλους που έχουν δημιουργηθεί. Το It’s Possible μετέδωσε live όλη την διαδικασία, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Λίγο μετά την εκτόξευση, οι προωθητήρες επέστρεψαν στην Γη και προσγειώθηκαν επίσης με επιτυχία, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν πάλι στο μέλλον. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό, με τους εργαζομένους της SpaceX να ξεσπούν σε επευφημίες, σε αρκετές στιγμές της διαδικασίας. Ο πύραυλος θα μεταφέρει το διάσημο κόκκινο αυτοκίνητο Tesla Roadster στον πλανήτη Άρη, ενώ η εκτόξευση συνοδευόταν από τους ήχους του τραγουδιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι. Ο συγκεκριμένος τύπος πυραύλου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε πολλές σημαντικές αποστολές στο μέλλον. Ανάμεσα στις οποίες και η πρώτη αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη.

Πως όμως βίωσε όλη την διαδικασία ο «αρχιτέκτονας» της SpaceX; Ναι, μιλάμε για τον Elon Musk. Ο φακός του National Geographic κατέγραψε τις αντιδράσεις του, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, φαίνεσαι αρχικά να κοιτά την εκτόξευση, με φανερή την αγωνία στο πρόσωπο του. Όταν είδε ότι ο Falcon Heavy απογειώθηκε με επιτυχία, αμέσως έτρεξε έξω έτσι ώστε να δει με τα μάτια του τον πύραυλο στον αέρα. Φτάνοντας έξω, στέκεται για αρκετή ώρα κοιτώντας τον ουρανό, ενώ είναι ενθουσιασμένος.

Σημειώνεται, πως όταν ο Elon Musk ξεκίναγε τα «διαστημικά σχέδια» του, πριν μερικά χρόνια, αρκετοί ήταν αυτοί που τον ειχαν αμφισβητήσει. Ειδικά όταν έβαλε στην συζήτηση τους επαναχρησιμοποιημένους πυραύλους. Οι περισσότεροι του έλεγαν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτύχει. Είναι σίγουρο, ότι τώρα ο Musk αισθάνεται δικαιωμένος. Και βάζει πλώρη για το επόμενο μεγάλο βήμα…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =