αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως αυτό το απλό χόμπι μπορεί να σε κάνει πιο δημιουργικό και να αυξήσει την συγκέντρωση σου

Πως αυτό το απλό χόμπι μπορεί να σε κάνει πιο δημιουργικό και να αυξήσει την συγκέντρωση σου

Τα μικρά παιδιά περνούν ώρες με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, δημιουργώντας τα δικά τους… έργα τέχνης. Όσο μεγαλώνουμε βέβαια, δεν επενδύουμε χρόνο σε τέτοιες δραστηριότητες. Εάν δεν είστε επαγγελματίας καλλιτέχνης, το να αφιερώνετε χρόνο στη ζωγραφική μπορεί να μην φαίνεται σαν μια αξιόλογη δραστηριότητα. Όμως η έρευνα δείχνει ότι η τέχνη, εκτός από ευχάριστη, έχει και θετικά οφέλη για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

«Σύμφωνα με την εμπειρία μου, το σχέδιο και η ζωγραφική μπορούν να ενισχύσουν την συγκέντρωση σας, την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε και σε άλλες πτυχές της ζωής σας», λέει στην αμερικανική Thrive Global η καλλιτέχνης και δασκάλα Abby Fels.

Το να ξεκινήσετε δεν απαιτεί μεγάλη επένδυση. Θα μπορούσατε να δανειστείτε τα «σύνεργα» από το παιδί σας ή να ξεκινήσετε να ζωγραφίζετε σε ένα τετράδιο, ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο. Αν είστε έξω στη φύση, ακόμα καλύτερα.

«Χρησιμοποιήστε ένα απαλό μολύβι, χαρτί, ακουαρέλες, χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόρους», λέει η Fels.

Και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε τόνους χρόνου για το έργο σας — ακόμη και 10 λεπτά αρκούν. Μόλις ξεκινήσετε, είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι είστε τόσο βυθισμένοι στο έργο σας – είτε ζωγραφίζετε ένα τοπίο, είτε βάζετε μπογιά σε ένα τεράστιο κομμάτι χαρτί με μεγάλες πινελιές – που θα χάσετε αίσθηση του χρόνου. Και μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα με τα αποτελέσματα.

Το δημιούργημα σας μπορεί να μην είναι ένα… έργο τέχνης. Αλλά μέσα από αυτό το απλό χόμπι θα έχεις καταφέρει να χαλαρώσεις, να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και να ενεργοποιήσεις την δημιουργικότητα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να πίνεις νερό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ενέργεια και την εστίαση σου ενώ δουλεύεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =