αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως από πλανόδιος πωλητής, έφτασα στην απόλυτη επιτυχία»: Ο Mr GoPro σημειώνει

«Πως από πλανόδιος πωλητής, έφτασα στην απόλυτη επιτυχία»: Ο Mr GoPro σημειώνει

Μπορεί σήμερα το τεχνολογικό brand GoPro να είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο, το ξεκίνημα έγινε από χαμηλά. Πολύ χαμηλά. Ο άνθρωπος πίσω από το συγκεκριμένο success story, Nick Woodman, εργαζόταν αρχικά ως πλανόδιος πωλητής. Γυρνούσε στην Καλιφόρνια με ένα παλιό βαν και πουλούσε κοσμήματα και ζώνες, μαζί με τη γυναίκα του. Από αυτή τη δουλειά μάζεψε σιγά- σιγά 30.000 δολάρια.

Δανείστηκε άλλες 235.000 δολάρια από την οικογένεια του και ίδρυσε την GoPro το 2002. Σήμερα, η εταιρία απασχολεί περισσότερους από 1.700 εργαζομένους. Έχει μπει στο χρηματιστήριο και όπως σημειώνει το CNBC, αξίζει πάνω από 1 δισ. δολάρια.

«Είχαμε ένα πολύ ταπεινό ξεκίνημα» λέει ο Nick Woodman και εξηγεί ότι η επιτυχία ήρθε λόγω της επιμονής και της αφοσίωσης του. Την περασμένη χρονιά η GoPro πιέστηκε αρκετά, αφού αντιμετώπισε προβλήματα παραγωγής. Όμως το 2017 αναμένεται πάλι να καταγράψει τροχιά ανάπτυξης.

Ο έμπειρος businessman πιστεύει ότι ένας νέος επιχειρηματίας μπορεί να τα καταφέρει, αν έχει επιμονή. Όπως άλλωστε είχε ο ίδιος, ακόμα και κατά τα δύσκολα πρώτα χρόνια.

«Νομίζω ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι αυτοί που λένε στον εαυτό τους: Θα πεθάνω πριν παραιτηθώ», λέει χαρακτηριστικά ο Woodman.

Φυσικά, για να μπορέσεις να αφοσιωθεί 100% σε κάτι, πρέπει να σου αρέσει. Για αυτό, όπως λέει ο ιδρυτής της GoPro, πρέπει να ασχοληθείς με ένα πράγμα με το οποίο είσαι παθιασμένος. Παράλληλα, ο Woodman αναφέρετε και στο κομμάτι των συμβουλών που ακούμε από διάφορους ανθρώπους. Και σε αυτό έχει τη δική του άποψη. «Να είστε προσεκτικοί στο πόσο πολύ ακούτε άλλα άτομα. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές των άλλων σε απόλυτο βαθμό, πιθανόν θα καταλήξετε όπου και αυτοί. Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι καινοτόμο και νέο, τότε μάλλον δεν θα φτάσετε στον προορισμό που πρέπει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + six =