αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως αντιμετωπίζουν οι σπουδαίοι leaders την κριτική (4 τρόποι που μπορείς να «αντιγράψεις»)

Πως αντιμετωπίζουν οι σπουδαίοι leaders την κριτική (4 τρόποι που μπορείς να «αντιγράψεις»)

Όπως έχει πει ο ιδρυτής της Amazon και δισεκατομμυριούχος, Jeff Bezos, αν αποφασίσεις να καινοτομήσεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δεχτείς κριτική. Και δεν έχει άδικο. Όλοι όσοι δημιούργησαν μεγάλα καινοτόμα Projects, δέχονταν κριτική από ένα κομμάτι του κοινού. Κάτι που φυσικά μπορεί να συμβεί και σε χαμηλότερο επίπεδο, αφού ακόμα κι αν ξεκινήσεις μια startup και την βγάλεις στην αγορά, κάποιοι θα βρεθούν… απέναντι σου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστείς την κριτική. Τα «βέλη» από διάφορες μεριές μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν και να σε κάνουν να χάσεις την ψυχραιμία σου. Το Forbes έχει την λύσει. Για την ακρίβεια 4 λύσεις. Συγκεκριμένα παραθέτει τους 4 τρόπους με τους οποίους οι leaders αντιμετωπίζουν την κτητική που τους γίνεται.

1# Μην κάνεις… το θύμα: Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να σεβαστούν ένα ηγέτη που το παίζει θύμα σε κάθε ευκαιρία. Η νοοτροπία θυματοποίησης δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ηγεσίας, αλλά μάλλον αντιπροσωπεύει ένα άτομο που στερείται ψυχικής δύναμης και ψυχραιμίας.

2# Μην αντιδράς παρορμητικά: Είπαμε, η ψυχραιμία είναι σημαντική εδώ. Μην αντιδράσεις παρορμητικά και με έντονο τρόπο. Δες ποια είναι τα δεδομένα, και «χτίσε» την απάντηση σου πάνω σε αυτά. Δεν χρειάζονται «φωνές». Πάρε τον χρόνο σου και μην απαντήσεις αμέσως.

3# Μην το παίρνεις προσωπικά: Σε όλους τους πετυχημένους ανθρώπους γίνεται κριτική. Μην το παίρνεις προσωπικά. Επίσης, μερικές φορές έχει μικρή σημασία τι λένε οι άλλοι. Το σημαντικότερο είναι το τι λέει το δικό σου ένστικτο ή οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι.

4# Μετέτρεψε την κριτική σε ευκαιρία: Αν σου κάνουν κριτική, χρησιμοποίησε το ως «ελατήριο» για να γίνεις ακόμα καλύτερος. Άλλωστε, οι μεγάλοι leaders δεν σταματούν να βελτιώνονται και να παίρνουν νέες γνώσεις. Αυτή θα είναι η κατάλληλη απάντηση στους επικριτές σου, οι οποίοι μάλλον θα «εξαφανιστούν» μπροστά στις νέες επιτυχίες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eleven =