αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως ακούγεται το να οδηγάς στον Άρη: Το Perseverance έστειλε το ηχητικό

Πως ακούγεται το να οδηγάς στον Άρη: Το Perseverance έστειλε το ηχητικό

Συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς την εξερεύνηση του Άρη το Perseverance. Το σκάφος της NASA έστειλε τώρα ένα νέο ηχητικό. Σε αυτό θα ακούσεις τους ήχους που ακούγονται, ενώ το Perseverance κινείται στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Πρόκειται για τους ήχους του Perseverance από τη διαδρομή που έκανε στις 18 Φεβρουαρίου προς το δέλτα ενός ποταμού, με στόχο την αναζήτηση αποδείξεων σε ορυκτά στοιχεία και βραχώδεις επιφάνειες, που να παραπέμπουν σε αρχαία ζωή. Το Rover έχει ενσωματωμένα δυο μικρόφωνα, το ένα για να καταγράφει τον ήχο της προσεδάφισης του και το άλλο για τους ήχους του αέρα και των πετρωμάτων.

Το ηχητικό περιλαμβάνει και ένα θόρυβο που ακούγεται σαν «γρατζούνισμα», τον οποίο οι μηχανικοί της NASA μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν με σιγουριά. Όπως σημειώνει η NASA: «Η ομάδα μηχανικής του Perseverance συνεχίζει να αξιολογεί την πηγή του θορύβου από το «γρατζούνισμα», η οποία μπορεί να είναι είτε ηλεκτρομαγνητική παρέμβαση από ένα από τα ηλεκτρονικά κουτιά του rover είτε αλληλεπιδράσεις μεταξύ του συστήματος κινητικότητας του rover και της επιφάνειας του Άρη».

Ακούστε όλο το ηχητικό διάρκειας 16 λεπτών εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =