αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ένα viral βίντεο έκανε την αρχή για να «χτιστεί» μια εταιρία αξίας 1 δισ. δολαρίων

Πως ένα viral βίντεο έκανε την αρχή για να «χτιστεί» μια εταιρία αξίας 1 δισ. δολαρίων

Στην digital εποχή μας, όλα έχουν γίνει πιο εύκολα. Μπορείς απλά να φτιάξεις ένα βίντεο και αυτό να διαδοθεί και να σε φτάσει ψηλά. Πολύ ψηλά, μέχρι το 1 δισ. δολάρια. Κάπως έτσι, ξεδιπλώθηκε η ιστορία της εταιρίας Dollar Shave Club. Πρόκειται για μια καινοτόμο επιχείρηση, που σου στέλνει στην πόρτα σου αντρικά προϊόντα περιποίησης, λειτουργώντας με συνδρομητές που πληρώνουν ένα χρηματικό αντίτιμο κάθε μήνα.

Είναι μια startup που ίδρυσαν οι Michael Dubin (φωτο) και Mark Levine. Ξεκίνησαν να επεξεργάζονται την ιδέα το 2010. Και το 2012 «σήκωσαν» 1 εκατ. δολάρια για να λανσάρουν τη εταιρία. Τότε έβγαλαν και το βίντεο με τίτλο «Our Blades are Fucking Great». Το βίντεο έγινε viral και έφτασε τις 2 εκατ. προβολές στο Youtube. Σε 48 ώρες 12.000 νέα μέλη εγγράφηκαν στην υπηρεσία τους.

Μετά από μόλις 2 χρόνια, η Dollar Shave Club είχε πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές. Η εταιρία προσέλκυσε πολλούς γνωστούς επενδυτές και άντλησε συνολική χρηματοδότηση 163 εκατ. δολαρίων. Μέχρι τον Ιούλιο του 2016. Τότε, ο «γίγαντας» Unilever εξαγόρασε την εταιρία προς 1 δισ. δολάρια. Ένα μαγικό success story, που ξεκίνησε απλά από ένα viral βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − five =