αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ένα κτίριο του ’70, μετατράπηκε σε σύγχρονα γραφεία στην Ομόνοια (ΦΩΤΟ)

Πως ένα κτίριο του ’70, μετατράπηκε σε σύγχρονα γραφεία στην Ομόνοια (ΦΩΤΟ)

Οι εικόνες που θα δεις, είναι από ένα κτίριο που χτίστηκε την δεκαετία του ’70 στην Ομόνοια. Κι όμως, σήμερα δεν θυμίζει τίποτα… παλιό. Αφού έχει μετατραπεί σε σύγχρονα γραφεία. Το κτίριο βρίσκεται μάλιστα σε μια περιοχή που στερείται πράσινων δημόσιων χώρων, με πυκνή δόμηση ως παραμελημένο τμήμα του κέντρου.

Σε αυτά τα γραφεία στεγάζεται πλέον μια εταιρία πληροφορικής. Όπως σημειώνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Dimitris Thomopoulos που ανέλαβε την ανακατασκευή: Η διώροφη σχεδίαση (3ος και 4ος όροφος) πραγματοποιείται σε ένα υπάρχον κτίριο γραφείων με παλαιό μοντέλο ανάπτυξης χώρου εργασίας. Αυστηρή διάταξη χώρων, μικρά και μεμονωμένα γραφεία με ένα μακρύ, στενό και χωρίς φως τυπικό διάδρομο στο μεταξύ.

Για τους λόγους αυτούς, οι πρωταρχικές ανησυχίες της αρχιτεκτονικής προσέγγισης στοχεύουν στη δημιουργία ζωτικής σημασίας σύγχρονου χώρου εργασίας με ευρύχωρα γραφεία, που ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία, τη δημιουργικότητα, την ευημερία και την παραγωγικότητα.

Η ενοποίηση των ορόφων ανοίγοντας κενά στη μεσαία πλάκα αποσκοπεί στη σύνδεση τους για λόγους λειτουργικούς και οπτικούς αυξάνοντας το σχετικό ύψος του χώρου εργασίας.

Στο κεντρικό κενό, μια ξύλινη σκάλα ως αμφιθέατρο χρησιμοποιείται ως σύνδεση των ορόφων και ως σημείο συγκέντρωσης των συναδέλφων, ως μεταφορική ‘Αγορά’.

Οι χώροι εργασίας οργανώνονται σε υποπεριοχές που ανταποκρίνονται σε πολλαπλές ομάδες εργασίας και ταυτόχρονα ως ενιαία περιοχή για όλη την ομάδα με τη χρήση διαφανών χωρισμάτων.

Ανάμεσα σε αυτή τη σύνθεση γραφείων υπάρχουν πράσινες νησίδες βλάστησης που χρησιμοποιούνται ως χώροι συνάντησης και χαλάρωσης, δημιουργώντας την εντύπωση υπαίθριου χώρου στην καρδιά της πόλης, επανερμηνεύοντας την έννοια του χώρου εργασίας και αποκαθιστώντας την επαφή με τη φύση μέσα στο πυκνά δομημένο περιβάλλον.

03.jpg

04.jpg

01.jpg

02.jpg

08.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 11 =