αρχικηVIRALΠως ένα βαρέλι είχε μετατραπεί κάποτε στο πρώτο υποβρύχιο (ΦΩΤΟ)

Πως ένα βαρέλι είχε μετατραπεί κάποτε στο πρώτο υποβρύχιο (ΦΩΤΟ)

Μια από τις πρώτες ιδέες για ένα υποβρύχιο εκπονήθηκε από τον Άγγλο William Bourne το 1578, αλλά μόνο το 1620 το σχεδίασε και το κατασκεύασε ο Ολλανδός Cornelius Drebbel. Το υποβρύχιό του ήταν κατασκευασμένο από ξύλο και κινούνταν με κουπιά, ενώ μπορούσε να μείνει κάτω από το νερό για αρκετές ώρες. Ειδικοί σωλήνες ήταν ενσωματωμένοι στο υποβρύχιο, που έμοιαζε με βαρέλι, και έφταναν μέχρι την επιφάνεια, φέρνοντας οξυγόνο στο εσωτερικό.

Όπως αναφέρει το perierga.gr, η πρώτη δοκιμή έγινε στον Τάμεση στο Λονδίνο και το βαρέλι έμεινε κάτω από το νερό για τρεις ώρες, κάνοντας όσους είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες του να νομίζουν πως είχε εξαφανιστεί.

Ο Ολλανδός ποιητής και συνθέτης Constantijn Huygens, ο οποίος είδε τις δοκιμές, αργότερα έγραψε πως αυτή η «τολμηρή εφεύρεση» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περιόδους πολέμου, να επιτεθεί και να βυθίσει εχθρικά πλοία, αλλά θα χρειαζόταν άλλα εκατό χρόνια πριν κατασκευαστεί το πρώτο στρατιωτικό υποβρύχιο. Το 1718, ένας Ρώσος ξυλουργός, οYefim Nikonov έγραψε στον Μεγάλο Πέτρο της Ρωσίας ότι θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα υποβρύχιο και να καταστρέψει όλα τα εχθρικά πλοία.

 

barel1

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =