αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ένας 35χρονος δάσκαλος έβγαλε 2 εκατ. δολάρια όταν ξεκίνησε ένα παράλληλο project δημιουργίας βιογραφικών

Πως ένας 35χρονος δάσκαλος έβγαλε 2 εκατ. δολάρια όταν ξεκίνησε ένα παράλληλο project δημιουργίας βιογραφικών

Ο Richard Lambert βρήκε τον δικό του δρόμο προς την επιτυχία. Ξεκίνησε ένα παράλληλο project ενώ εργαζόταν ως δάσκαλος Αγγλικών, και αυτό εξελίχτηκε σε μια ιδέα… εκατομμυρίων.

Πως ξεκίνησε η «εκτόξευση»: Όπως σημειώνει το αμερικανικό CNBC, ο ίδιος δίδασκε Αγγλικά και παρατήρησε ότι πολλοί από τους μαθητές του χρειάζονταν βοήθεια στην σύνταξη των βιογραφικών τους και των συνοδευτικών επιστολών. Ο 35χρονος δάσκαλος είχε κάποια εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι, από την περίοδο που εργαζόταν στο Γραφείο Καριέρας του Harvard, ενώ παράλληλα φοιτούσε εκεί.

Δεν το σκέφτηκε περισσότερο. Έκανε την αρχή: Δημιούργησε έναν λογαριασμό στην γνωστή πλατφόρμα για freelancers, Fiverr. Προσφέροντας τις υπηρεσίες του που αφορούσαν την σύνταξη βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του προς περίπου 55 δολάρια- με την τιμή να διαμορφώνεται ανάλογα και με τον όγκο δουλειάς. Όλο αυτό ξεκίνησε ως παράλληλο project.

Το 2016 ο Lambert έκανε το επόμενο βήμα: Αποφάσισε να μετατρέψει το παράλληλο project του σε full-time δουλειά. Και μάλλον δεν έκανε λάθος. Σήμερα ο ίδιος έχει βγάλει συνολικά 2 εκατ. δολάρια από αυτή την δραστηριότητα του. «Αποδείχθηκε πάρα πολύ σωστή απόφαση», λέει ο Lambert στο CNBC.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/106831150-1611781803171-Richard_Lambert_headshot.jpg?v=1611781894&w=720&h=405

Παραθέτει μάλιστα και μερικά χρήσιμα μαθήματα που πήρε μέσα από την διαδρομή του:

1. Η χρήση μιας πλατφόρμας για freelancers μπορεί να σας βοηθήσει να εκτοξεύσετε το project σας. Παρόλο που ο Lambert είχε ένα δίκτυο πελατών από την καριέρα του ως δάσκαλος, στράφηκε επίσης σε μια πλατφόρμα freelancing επειδή «καθώς εργάζεστε μόνοι σας, συνειδητοποιείτε πόσο δύσκολο είναι να χτίσετε μια επιχείρηση», όπως λέει. Φυσικά τέτοιες πλατφόρμες παίρνουν μια προμήθεια από τα έσοδα σας. Το Fiverr, για παράδειγμα, παίρνει το 20% των κερδών του Lambert, αλλά «αξίζει τον κόπο », όπως λέει ο ίδιος.

2. Να είστε υπομονετικοί και ανταγωνιστικοί. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά κάτι, «πρέπει να έχετε υπομονή», λέει ο Lambert. Αν και «είχα ένα αρκετά αξιοπρεπές δίκτυο που χρειαζόταν αυτό το είδος εργασίας, δεν ήταν μια γρήγορη επιτυχία. Οι πελάτες χρειάζονται χρόνο για να μάθουν ποιοι είστε. Το 2014, το project που είχα δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που έχω τώρα», λέει. «Μετά από ένα χρόνο περίπου, άρχισε πραγματικά να αναπτύσσεται. Το 2016, πραγματικά απογειώθηκε. Λοιπόν, χρειάζεται λίγος χρόνος» καταλήγει ο 35χρονος δάσκαλος. Σήμερα, ο Lambert χρεώνει για τις υπηρεσίες του ένα ποσό μεταξύ 75 $ και 130 $, ανάλογα με την υπηρεσία: μια επεξεργασία βιογραφικού σημειώματος, για παράδειγμα, είναι στα 75 $, ενώ ένα πακέτο που αφορά επεξεργασία βιογραφικού, συνοδευτική επιστολή και προφίλ LinkedIn, φτάνει στα 130 $.

3. Μην υποτιμάτε τη σημασία της ποιοτικής εργασίας και της εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών. Οι πελάτες «μαθαίνουν ποιος είσαι» μέσω της ποιότητας της εργασίας σου, λέει ο Lambert. Επομένως, είναι σημαντικό να δείχνετε συνέπεια. Φρόντισε να είσαι συνεπής σε αυτά που θα υποσχεθείς στον πελάτη. Α ναι, και να είσαι συνεπής στα deadlines.

4. Φτιάξτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει καλύτερα. Ο Lambert είναι πιο παραγωγικός από τις 10 μ.μ. έως τις 4 π.μ., λέει. «Ξέρω ότι ακούγεται πολύ περίεργο, αλλά διαπίστωσα ότι είμαι πολύ πιο παραγωγικός μεταξύ αυτών των ωρών» σημειώνει. Κατά την διάρκεια της ημέρας, συνήθως επικεντρώνεται στο να απαντά σε μηνύματα πελατών.

5. Διαλέξτε ένα παράλληλο project που έχει ζήτηση, αλλά με το οποίο να είστε και παθιασμένοι. Ο Lambert ήταν πετυχημένος δάσκαλος, αλλά όπως εξηγεί: «διαπίστωσα ότι είχα μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν παρείχα τις υπηρεσίες σταδιοδρομίας». Είδε στην πράξη ότι υπάρχει ζήτηση σε αυτό το κομμάτι, και αποφάσισε να κάνει το «άλμα». Κατάφερε έτσι να βοηθά πολλούς ανθρώπους, και φυσικά βγάζει καλά χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 9 =