αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως έμαθα να διοικώ χωρίς να έχω κανένα φυσικό χάρισμα»: Εξηγεί ο «ντροπαλός» CEO του Spotify

«Πως έμαθα να διοικώ χωρίς να έχω κανένα φυσικό χάρισμα»: Εξηγεί ο «ντροπαλός» CEO του Spotify

Αν νομίζεις ότι δεν έχεις την προσωπικότητα για να γίνεις CEO, τότε υπάρχει μια συνέντευξη που πρέπει να διαβάσεις. Είναι η πρόσφατη που έδωσε ο συνιδρυτής και CEO του Spotify, Daniel Ek, στο αμερικανικό Fast Company. H συζήτηση κύλισε γύρω από διάφορα θέματα, από το μέλλον του Spotify, ως του μουσικούς που έχουν μεγαλύτερη απήχηση στην πλατφόρμα. Αλλά είχε και ένα κομμάτι που πρέπει να διαβάσει κάθε νέος επιχειρηματίας που θεωρεί ότι δεν έχει… το ταλέντο για να γίνει ηγέτης.

Δεν είσαι καλός σε τίποτα; Μην αφήσεις αυτό να σε σταματήσει. Σκέψου ότι κάπως έτσι βλέπει τον εαυτό του και ο Daniel Ek. Κι ας έχει μια εταιρία δισεκατομμυρίων στα χέρια του.

«Είμαι σχετικά αξιοπρεπής στα περισσότερα πράγματα, αλλά σε τίποτα δεν είμαι πραγματικά σπουδαίος», λέει ο γνωστός CEO.

Με τον ίδιο να συμπληρώνει: «Δεν είμαι ακόμα πολύ καλός παρουσιαστής, πολλοί ηγέτες είναι πιο χαρισματικοί από μένα, είμαι εσωστρεφής». Όπως παραδέχτηκε, έδωσε μια μάχη με τον εαυτό του, για να καταφέρει να ηγηθεί του Spotify. «Έπρεπε να αλλάξω πράγματα στον εαυτό μου που δεν ήταν εύκολο να τα αλλάξω. Έκανα ψυχανάλυση. Έλαβα αρκετό feedback για πράγματα στα οποία δεν ήμουν καλός», τονίζει.

Από τα πρώτα βήματα του Spotify, ο Σουηδός επιχειρηματίας έδινε μεγάλη σημασία στην διαφάνεια. Ακόμα κι αν αυτή είχε να κάνει με τα τρωτά σημεία του και τις αποτυχίες του. Προσπαθούσε να μιλά ειλικρινά στους συνεργάτες του και να ακούει αυτό που έχουν να του πουν. Κάπως έτσι, κατάφερε να γίνει ένας σπουδαίος CEO. Αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλοι ηγέτες δεν γεννιούνται, αλλά μπορούν να γίνουν στην πορεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eleven =