αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠωλητήριο στο Nammos: Ένας Ισραηλινός έχει βαλθεί να το αγοράσει

Πωλητήριο στο Nammos: Ένας Ισραηλινός έχει βαλθεί να το αγοράσει

Καλοκαίρι του 2018, τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Στο «Nammos» επικρατεί η συνήθης «κόλαση» με πάρα πολλούς Ελληνες να απολαμβάνουν τα παγωμένα ακόμη νερά της Ψαρρούς. Είναι τέλη Μαΐου και γύρω στο μεσημέρι, απέναντι από το εστιατόριο στο τότε «Beef bar», ο Γιάννης Παπαλέκας με την παρέα του απολαμβάνουν ένα μενού από κρέατα τα οποία συνοδεύουν με κρασί στο στρογγυλό τραπέζι που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο.

Είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του «Nammos», αυτός που αγόρασε από τα τρία ξαδέρφια Αγγελετάκη τα ακίνητα που το στεγάζουν, δύο μπουτίκ καθώς και το ξενοδοχείο πίσω από το πιο διάσημο seaside εστιατόριο της Μυκόνου. Σχεδόν έναν χρόνο μετά από εκείνη την ημέρα, η πληροφορία ότι το «Nammos» πωλείται κυκλοφορεί έντονα τους τελευταίους μήνες, εμπλουτισμένη με μυθικά στοιχεία και ποσά, από αυτά που έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια στο νησί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ο κ. Γιάννης Παπαλέκας ζητάει 60 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τη χρυσοφόρα γη στην Ψαρρού και ότι έχει ήδη απορρίψει την πρόταση του Ισραηλινού επιχειρηματία Τέντι Σάγκι, που έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού ο «βασιλιάς του real estate στη Ρουμανία», όπως τον αποκαλούν, όντως ενδιαφέρεται να πουλήσει το διάσημο μικροσκοπικό πριγκιπάτο της Ψαρρούς. Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πολύ δικούς του ανθρώπους, αλλά δεν βιάζεται να το κάνει, γνωρίζοντας πολύ καλά τον συγκεκριμένο χώρο.

Εχοντας δαπανήσει περί τα 11 εκατ. ευρώ για την αγορά των συγκεκριμένων ακινήτων στην Ψαρρού, έχει ήδη δεχτεί ή συζητήσει κι άλλες προτάσεις για την πώληση του πιο αναγνωρίσιμου ίσως brand της Μυκόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την περίοδο το παλιό ξενοδοχείο πίσω από το «Nammos» ανακαινίζεται εξ ολοκλήρου, προκειμένου να μεταμορφωθεί, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, σε boutique hotel, το οποίο θα ανεβάσει κι άλλο το credit του βασιλείου της Ψαρρούς.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2015, ο Ισραηλινός Τέντι Σάγκι, εύρωστος επιχειρηματίας και λάτρης της Μυκόνου, ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, το οποίο τον έμαθε όταν έγινε ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας που ανήκε στην οικογένεια Γκαβέλο. Καταβάλλοντας 3 εκατ. ευρώ, ο Σάγκι απέκτησε ένα ονειρικό σπίτι στην Ψαρρού, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του γνωστού κοσμηματοπώλη. Το ακίνητο, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία και το «Nammos», θεωρείται «φιλέτο», εκτείνεται σε 400 τ.μ. και διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, πισίνα και κήπο.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ο Σάγκι περνάει ένα μεγάλο μέρος των διακοπών του στο νησί και οι πληροφορίες λένε ότι έχει αγοράσει κι άλλες βίλες στην Ψαρρού, αφού, εκτός όλων των άλλων, δραστηριοποιείται και στον χώρο του real estate. Εγινε δισεκατομμυριούχος χάρη στην Playtech, μια στοιχηματική εταιρεία που ίδρυσε το 1999, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και εκτόξευσε τα κέρδη του.

Στη φετινή λίστα του περιοδικού «Forbes» βρίσκεται στο Νο 546, η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 3.451.449.449 ευρώ και στο πορτφόλιο των ακινήτων του στο Λονδίνο φιγουράρει το Camden Market, τo δεύτερο πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης μετά τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ωστόσο, η προσφορά του των 40 εκατ. ευρώ για τα ακίνητα του «Nammos» δεν έγινε δεκτή από τον κ. Παπαλέκα. Ο αυτοδημιούργητος Ελληνας επιχειρηματίας από το Ζευγολατιό της Κορινθίας συζητήθηκε πολύ όταν έγινε γνωστό το deal με το «Nammos». Τον Δεκέμβριο του 2017 το όνομά του συζητήθηκε ξανά όταν η επενδυτική εταιρεία του Globalworth σήκωσε 330 εκατ. ευρώ από τις αγορές. Σε εκείνη την αύξηση συμμετείχαν νέοι θεσμικοί επενδυτές, όπως η EBRD, ενώ η εταιρεία ετοιμαζόταν να ανέβει κατηγορία και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ξεπερνούσε πλέον το 1 δισ. ευρώ. Αυτοί που τον ξέρουν καλά λένε ότι θα πουλήσει όταν κρίνει ο ίδιος ότι ήρθε η στιγμή να το κάνει, ενώ χαμογελάει όταν ακούει όσα λέγονται περί 60-80 εκατ ευρώ, ομολογώντας σε φίλους του ότι τα θεωρεί εξωπραγματικά.

Πηγή: Newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =