αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρώτος μήνας διάθεσης για το iPhoneX και πούλησε 15 εκατομμύρια συσκευές

Πρώτος μήνας διάθεσης για το iPhoneX και πούλησε 15 εκατομμύρια συσκευές

Το iPhone X είναι αδιαμφισβήτητα ένα εκ των smartphones της χρονιάς, αν όχι το πιο πολυσυζητημένο όλων. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός του, τα κορυφαία χαρακτηριστικά, η απαράμιλλη ισχύς και το τσουχτερό της τιμής, συνοψίζουν την ιστορία για το επετειακό κινητό της Apple.

Ένα ερώτημα που έμενε να απαντηθεί από τις πρώτες ημέρες διάθεσης του X ήταν η πορεία του στην αγορά (σε αριθμούς). Η αλήθεια είναι πως οι πληροφορίες για ξεπούλημα από την μια χώρα στην άλλη μαρτυρούσαν πως το smartphone θα σημείωνε εξαιρετικές πωλήσεις. Παρ’ όλα αυτά, δεν είχε κυκλοφορήσει κάποια αναφορά από ειδικό ή αναλυτή για την εκτίμηση των συνολικών αποστολών ή πωλήσεων τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του iPhone X, όμως αυτό άλλαξε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Rosenblatt China Technology, Jun Zhang, η Apple έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια iPhone X τον πρώτο μήνα διάθεσης του. Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα πως κατά την διάρκεια της Black Friday 2017, πωλήθηκαν 6 εκατομμύρια επετειακά iPhones, πράγμα που σημαίνει πως παραπάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων έγινε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Να σημειωθεί πως ο Zhang αρχικά εκτιμούσε έναν συνολικό αριθμό πωλήσεων της τάξης των 27-28 εκατομμυρίων iPhone X μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά πλέον θεωρεί πως το 2017 θα κλείσει με 30 εκατομμύρια “10άρια” στα χέρια των καταναλωτών.

Ως… κερασάκι στην τούρτα, ο Zhang τόνισε πως το ακριβότερο X μοντέλο με χωρητικότητα 256GB πουλάει πολύ περισσότερο από την φθηνότερη έκδοση των 64GB. Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμάει πως η ζήτηση είναι διπλάσια (!) για το ακριβότερο iPhone X σε σχέση το βασικό μοντέλο. Δεν χωράει αμφιβολία πως η Apple θα έχει έσοδα-ρεκόρ στα ταμία της μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επιπλέον, ο αναλυτής ανέφερε πως τώρα πια τα εργοστάσια παραγωγής κατασκευάζουν 3 εκατομμύρια X την εβδομάδα, με τον αριθμό να φτάνει στα 4 εκ. από τον επόμενο μήνα.

Τελικά, ο Zhang κατέληξε προβλέποντας πως μέχρι τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2018, η Apple θα έχει πουλήσει 40 με 45 εκατομμύρια iPhone X. Πρόκειται στην κυριολεξία για έναν αστρονομικό αριθμό. Φαίνεται πως παρά το εξαιρετικά ακριβό της τιμής του, το επετειακό X έχει τεράστια ζήτηση, συντρίβοντας τον ανταγωνισμό και στοχεύοντας προς την κατάρριψη όλων των ρεκόρ.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =