αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόστιμο 3.700 ευρώ επιβλήθηκε σε χρήστη επειδή έκανε like στο Facebook

Πρόστιμο 3.700 ευρώ επιβλήθηκε σε χρήστη επειδή έκανε like στο Facebook

Δικαστήριο στην Ελβετία καταδίκασε έναν άνδρα επειδή έκανε like σε δυσφημιστικά σχόλια στο Facebook. Το δικαστήριο της Ζυρίχης διαπίστωσε πως ο άνδρας έμμεσα ενστερνίστηκε και διένειμε περαιτέρω τα σχόλια αυτά, μέσω του κουμπιού για το like.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, έκανε like σε αρκετά σχόλια που γράφτηκαν στο Facebook από κάποιον τρίτο και τα οποία κατηγορούσαν έναν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων για αντισημιτισμό, ρατσισμό και φασισμό.

Λόγω του ότι ο άνδρας δεν μπόρεσε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι τα παραπάνω είναι αλήθεια, το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων, που σημαίνει περίπου 3.700 ευρώ, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr.

Αυτή θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δικαστήριο ερμηνεύει ένα like ως ρητή έγκριση μιας θέσης. Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές περιπτώσεις χρηστών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον νόμο λόγω διάφορων post ή σχολίων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χάσει ακόμη και την δουλειά τους λόγω των δραστηριοτήτων τους στα social media.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =