αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 200 εκατ. ευρώ σε Amazon – Apple για αθέμιτη σύμπραξη στην Ιταλία

Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ σε Amazon – Apple για αθέμιτη σύμπραξη στην Ιταλία

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon και Apple για φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη στην πώληση προϊόντων Apple και Beats.

Οι συμβατικές διατάξεις μιας συμφωνίας του 2018 μεταξύ των εταιρειών πρόβλεπαν πως μόνο επιλεγμένοι μεταπωλητές είχαν τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα Apple και Beats στο Amazon.it, δήλωσε η αρχή ανταγωνισμού, προσθέτοντας ότι αυτό παραβίαζε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 68,7 εκατ. ευρώ στην Amazon και 134,5 εκατ. ευρώ στην Apple, διατάσσοντας τις εταιρείες να τερματίσουν τους περιορισμούς ώστε να δώσουν στους λιανοπωλητές γνήσιων προϊόντων Apple και Beats πρόσβαση στο Amazon.it χωρίς διακρίσεις.

Η Apple αρνήθηκε ότι υπάρχει αντι-μονωπωλιακή παράβαση και δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

“Για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας αγοράζουν γνήσια προϊόντα, συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας μεταπωλητές και διαθέτουμε ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο που συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές, τα τελωνεία και τους εμπόρους για να διασφαλίσουμε ότι πωλούνται μόνο γνήσια προϊόντα Apple”, ανέφερε.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 19 =