αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 20.000 ευρώ στην Wind για ανεπιθύμητες διαφημιστικές κλήσεις. Έγιναν καταγγελίες από πολίτες

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στην Wind για ανεπιθύμητες διαφημιστικές κλήσεις. Έγιναν καταγγελίες από πολίτες

Συνολικό πρόστιμο 20.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Wind, λόγω ανεπιθύμητων διαφημιστικών κλήσεων. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέτασε καταγγελίες σχετικά με αζήτητες τηλεφωνικές κλήσεις για σκοπό προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών εκ μέρους της WIND και προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων.

Οι έξι καταγγελίες είχαν διαφορετική βαρύτητα και υπόβαθρο, με τέσσερις από αυτές να καταλήγουν στην επιβολή επίπληξης και προειδοποίησης προς τη WIND και την Αρχή να ζητά από την εταιρεία να βελτιώσει τις διαδικασίες της ώστε να αποφευχθούν στο µέλλον παρόµοια περιστατικά.

Ωστόσο, η Αρχή αποφάσισε ότι σε δύο περιστατικά έπρεπε να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου. Το ένα πρόστιμο φτάνει στα 15.000 ευρώ, ενώ το άλλο στα 5.000 ευρώ. Συνολικά, η εταιρία καλείται να πληρώσει 20.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στη μία περίπτωση (καταγγελία 5) ο Ε κατήγγειλε ότι κλήθηκε για προωθητικό σκοπό σε αριθµό που έχει εγγραφεί στο µητρώο του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 του παρόχου του (Nova) και παρόλο που έχει τονίσει κατά τις επικοινωνίες ότι είναι εγγεγραµµένος στο άρθρο 11 και ότι δεν επιθυµεί κλήσεις για προώθηση πωλήσεων αλλά και καµιά επαφή µε την Wind.

Η Αρχή έκρινε πως ο ισχυρισµός της Wind ότι η κλήση αφορούσε σε έρευνα αγοράς δεν ευσταθεί, συνεπώς διαπίστωσε ότι η κλήση διενεργήθηκε κατά παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006.

Στην άλλη περίπτωση (καταγγελία 6) ο συνδροµητής Wind ΣΤ κατήγγειλε στην Αρχή ότι κλήθηκε σε τρεις συγκεκριµένες περιπτώσεις σε αριθµό για τον οποίο έχει εκφράσει, σε αρκετές περιπτώσεις, την αντίρρησή του, τόσο στη λήψη προωθητικών κλήσεων, όσο και στη λήψη κλήσεων για σκοπούς έρευνας. Στην περίπτωση αυτή η Wind ουσιαστικά αποδέχθηκε σφάλµα στη διαδικασία της.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την μακροσκελή απόφαση και την εξήγηση της εταιρίας εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =