αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόστιμα σε Apple και Samsung για την απουσία φορτιστή στο κουτί

Πρόστιμα σε Apple και Samsung για την απουσία φορτιστή στο κουτί

Ξεκινώντας από τη σειρά iPhone 12, η Apple ξεκίνησε να διαθέτει τα τηλέφωνά της χωρίς τα EarPods και τον φορτιστή. Και όταν ρωτήθηκε για το λόγο, η απάντησή της ήταν ο σεβασμός στο περιβάλλον, εξηγώντας ότι τα μικρότερα κουτιά θα μπορούν να κάνουν να χωρέσουν περισσότερα iPhones σε μια παλέτα.  Κάτι τέτοιο, θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου κατά 2 εκατομμύρια τόνους, που ισοδυναμεί με την απόσυρση 500.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους.

Η Samsung από την μεριά της απάντησε όπως κάνει πάντα. Αρχικά τρολάρει την Apple και στη συνέχεια διαγράφει τα social media posts. Δικαστής στη Βραζιλία, απεφάνθη ότι η Apple θα πρέπει να επιστρέψει ποσό ύψους 1.081 δολαρίων στον χρήστη που κινήθηκε νομικά εναντίον της, καθώς το iPhone του δεν ήρθε με φορτιστή, κάτι που παραβιάζει το νόμο στη Βραζιλία.

Η Samsung ακολούθησε τα βήματα της Apple. Αρχικά, πλήρωσε πρόστιμο στην Βραζιλία για την έλλειψη φορτιστή από τα κουτιά των Galaxy smartphones. Το Sammobile αναφέρει, ότι η αρχή προστασίας του καταναλωτή στο Sao Paolo, γνωστή ως Procon, επέβαλε πρόστιμο στην Apple 2.1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Procon έριξε στην Fortaleza πρόστιμο ύψους 5.2 εκ. δολαρίων και στις δυο εταιρείες, Samsung, Apple. Υπάρχουν περισσότερα από 900 παραρτήματα της Procon σε όλη τη Βραζιλία.

Η Samsung αναγκάστηκε να συμμορφωθεί, καθώς το A53 έρχεται με φορτιστή, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες χωρίς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Apple υπολογίζεται ότι με τη κίνηση αυτή έχει εξοικονομήσει περίπου 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − thirteen =