αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόβλημα στα iPhone 8 και 8 Plus εντόπισαν πολλοί χρήστες- Το παραδέχτηκε η Apple

Πρόβλημα στα iPhone 8 και 8 Plus εντόπισαν πολλοί χρήστες- Το παραδέχτηκε η Apple

Τα iPhone 8 και 8 Plus είναι διαθέσιμα για το καταναλωτικό κοινό εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα. Παρά τον μειωμένο αριθμό πωλήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις iPhones, κυρίως λόγω του επερχόμενου iPhone X και των ελάχιστων διαφορών σε design / χαρακτηριστικά συγκριτικά με το iPhone 7, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήδη το προτίμησαν.

Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα πρώτης κυκλοφορίας δεν εκλείπουν από τα φετινά iPhones, με δυσλειτουργία στην βασικότερη “δουλειά” του κινητού.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr, αρκετοί χρήστες κάνουν παράπονα για αισθητή παρουσία στατικού θορύβου κατά την πραγματοποίηση κλήσεων από τα iPhone 8 ή iPhone 8 Plus τους. Ο αριθμός των ενοχλημένων κατόχων είναι αρκετά μεγάλος ώστε να αναγκάσει την Apple σε επίσημη παραδοχή του προβλήματος, ξεκινώντας διεργασίες για την επίλυση του. Ο στατικός θόρυβος δεν ακούγεται αν η κλήση μεταφερθεί σε ακουστικά, ηχείο ή τα stereo ηχεία του iPhone. Οι χρήστες τον ακούν μόνο αν συνομιλούν κανονικά, λαμβάνοντας τα ηχητικά κύματα από το ακουστικό της συσκευής πάνω από την οθόνη. Να σημειωθεί επίσης πως ο θόρυβος ακούγεται κατά την διάρκεια κλήσεων FaceTime.

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία βέβαιη λύση στο θέμα, εξού και η διεξαγωγή έρευνας από το Cupertino. Οι συμβουλές του Αμερικάνου κολοσσού για πιθανή επίλυση είναι η εργοστασιακή επαναφορά του iPhone 8 και η χρήση του iCloud Backup για την επανεγκατάσταση των δεδομένων. Σε μερικούς κατόχους τα παραπάνω βήματα απέφεραν καρπούς, στους περισσότερους όμως όχι. Κάποιοι χρήστες μάλιστα προχώρησαν σε δωρεάν αντικατάσταση του iPhone τους, με το νέο να παρουσιάζει το ίδιο θέμα.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για πρόβλημα στο software ή στο hardware. Για καλό της Apple η δυσλειτουργία αυτή θα πρέπει να επιδιορθώνεται με μια απλή ενημέρωση, διαφορετικά η εταιρεία καλείται να αντικαταστήσει τις συσκευές (ή να αλλάξει τα προβληματικά εξαρτήματα με δωρεάν service) και να προχωρήσει σε ανάκληση όσων μοντέλων δεν έχουν πουληθεί ακόμα. Σύντομα θα γνωρίζουμε αν ο στατικός θόρυβος κατά την διάρκεια κλήσεων με iPhone 8 και 8 Plus είναι ένα απλό ζήτημα στο iOS ή ένα ακόμα μεγάλο #gate στον τομέα των κινητών τηλεφώνων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − eight =