αρχικηVIRALΠρόβλεψη Saxo Bank για το 2021: Πως η Amazon θα μπορούσε να αγοράσει… την Κύπρο

Πρόβλεψη Saxo Bank για το 2021: Πως η Amazon θα μπορούσε να αγοράσει… την Κύπρο

Σε μια… τρελή πρόβλεψη προχώρησε η Saxo Bank. Kάθε χρόνο αυτές τις ημέρες η συστημική τράπεζα της Δανίας κάνει κάποιες εξωφρενικές προβλέψεις (έτσι τις ονομάζει). Αυτές λοιπόν περισσότερο έχουν στόχο να ψυχαγωγήσουν επενδυτές παρά να τους δώσουν έγκυρες πληροφορίες για τα ρίσκα και τις προοπτικές επενδύσεων ανά τον κόσμο. Εφέτος στην εξωφρενική πρόβλεψη της Saxo Bank πρωτεύουσα θέση έχει η Κύπρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της δανέζικης αυτής τράπεζας Steen Jakobsen υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon στην προσπάθειά του να κεφαλαιοποιήσει τα δύο lockdowns του Covid-19, θα μπορούσε να αγοράσει άνετα ολόκληρη την Κύπρο και να την μετατρέψει σε δικό της φορολογικό της παράδεισο.

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με το σενάριο, αρχικά η Amazon θα μεταφέρει την έδρα της στο νησί και στη συνέχεια θα αγοράσει πολιτική ισχύ σε όλα τα επίπεδα συμβάλλοντας στην επανεγγραφή του φορολογικού κώδικα της Κύπρου. Αυτός ο νέος κώδικάς θα είναι ακριβώς ο ίδιος με εκείνον της Ιρλανδίας, όμως θα έχει ακόμα χαμηλότερο εταιρικό φόρο και άλλα οφέλη.

Μια τέτοια «αποβίβαση» της Amazon στο νησί θα βοηθούσε την Κύπρο να εκμηδενίσει το κρατικό χρέος της. Ωστόσο θα έβρισκε απέναντι τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση όπως είπαμε τα «τρελά σενάρια» της Saxo Bank κάθε χρόνο, είναι πιο πολύ σε σατιρικά πλαίσια και όχι πραγματικές πληροφορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 15 =