αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόβλεψη από τον CEO της Airbnb: Η ζωή, η δουλειά και οι διακοπές θα γίνουν ένα

Πρόβλεψη από τον CEO της Airbnb: Η ζωή, η δουλειά και οι διακοπές θα γίνουν ένα

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Ενώ την ίδια στιγμή είδαμε να ανεβαίνει δυναμικά η remote εργασία και η τάση με τους digital νομάδες. Πλέον πολλοί είναι αυτοί που δουλεύουν από το laptop τους, ανεξάρτητα από την γεωγραφική τοποθεσία που βρίσκονται.

Φαίνεται πως είμαστε μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα. Σε συνέντευξη του, ο CEO της Airbnb, Brian Chesky κάνει λόγο για την «μεγάλη σύγκλιση». Όπως εξηγεί ο γνωστός επιχειρηματίας, για πολλούς ανθρώπους η ζωή, η δουλειά και οι διακοπές θα γίνουν ένα.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Airbnb δείχνουν ήδη μια τέτοια τάση. Όπως αναφέρει ο Chesky, οι ενοικιάσεις σπιτιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γίνονται πιο συνηθισμένες στην Airbnb. «Το 20% κρατήσεων μας για διανυκτέρευση τώρα είναι για 28 ημέρες ή περισσότερες. Οι μισές από τις διαμονές μας είναι για μια εβδομάδα ή περισσότερο. Αυτές είναι μεγάλες αυξήσεις σε σχέση με πριν την πανδημία», λέει.

Περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν επίσης με κατοικίδια και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν ακίνητα με βάση το αν προσφέρουν καλό Wi-Fi. «Οι Δευτέρα και η Τρίτη είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες ημέρες της εβδομάδας για ταξίδια», σημειώνει ο Chesky, και οι τοποθεσίες σε απόσταση μόλις 200 μιλίων από το σπίτι ενός ατόμου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Η πλατφόρμα βλέπει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για μεγαλύτερα ακίνητα.

Επίσης ο Chesky σημειώνει ότι «αν πάτε στο Airbnb τώρα, έχουμε ένα μεγάλο κουμπί που λέει «I’m flexible» που έχει χρησιμοποιηθεί 500 εκατομμύρια φορές».

Η δουλειά, η ζωή και τα ταξίδια ήταν όλα ξεχωριστά πράγματα. Τώρα φαίνεται ότι θα έχουμε ένα μέλλον όπου όλα αυτά θα είναι… ενωμένα. «Τα πράγματα τείνουν να συγκλίνουν. Το iPhone ένωσε την αριθμομηχανή μου, το διαδίκτυο και το τηλέφωνο. Κάπως έτσι θα γίνει και με τα σπίτια. Ταξιδεύαμε σε ένα μέρος, δουλεύαμε σε ένα διαφορετικό μέρος, ζούσαμε σε ένα άλλο μέρος. Τώρα όλα ενώνονται», λέει ο Mr Airbnb.

Και τελικά που οδηγούμαστε; Όπως σχολιάζει το αμερικανικό inc.com, υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που ψάχνουν για απάντηση, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Για όσους είναι αρκετά τυχεροί και έχουν την ελευθερία να εργάζονται από όπου θέλουν, τα όρια μεταξύ εργασίας, αναψυχής και ταξιδιού θα συνεχίζουν να θολώνουν. Μένει βέβαια να δούμε αν αυτό θα είναι καλό ή κακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική Visa για Digital Νομάδες: Μια δικηγόρος μας λύνει όλες τις απορίες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 9 =