αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρωτοχρονιά… σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα αντικείμενα του ηλιακού συστήματος θα κάνει το New Horizons

Πρωτοχρονιά… σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα αντικείμενα του ηλιακού συστήματος θα κάνει το New Horizons

Ενώ στη Γη προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το νέο έτος, στα βάθη του διαστήματος το New Horizons της NASA προετοιμάζεται να συναντήσει ένα από τα πιο απομακρυσμένα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος. Βρίσκεται στη Ζώνη του Κάιπερ και ονομάζεται Ultima Thule.

Το New Horizons θα περάσει την 1η Ιανουαρίου από το μεγέθους 30 χιλιομέτρων Ultima Thule και θα συλλέξει από απόσταση 3500 χιλιομέτρων φωτογραφίες μεγάλης ανάλυσης καθώς και άλλα δεδομένα. Οι επιστήμονες ελπίζουν να βρουν στοιχεία για το πώς δημιουργήθηκαν οι πλανήτες-νάνοι και να ρίξουν μια ματιά στο πώς ήταν το ηλιακό μας σύστημα δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Η θερμοκρασία του Ultima Thule είναι λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν και σε συνδυασμό με το μέγεθός του που δεν του επιτρέπει να παρουσιάσει γεωλογικούς μηχανισμούς όπως ο Πλούτωνας, θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα δομικών συστατικών πλανητών που έχουμε εξερευνήσει.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =