αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά ο οδικός άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Προχωρά ο οδικός άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Θέμα χρόνου είναι η δημοπράτηση του έργου για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη έχουν σχεδόν παραδοθεί όλες οι μελέτες για το έργο. “Η αρχική δημοπράτηση θα γίνει για το τμήμα Ιωάννινα – Καλπάκι και με προαίρεση το τμήμα Καλπάκι – Κακαβιά. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναμένεται να παραδοθεί σε δέκα ημέρες”. Ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακαβιά θα είναι τρίιχνος, κλειστός με ανισόπεδους κόμβους και με προοπτική διαπλάτυνσής του μελλοντικά, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ.

Το Ιωάννινα – Κακαβιά είναι το ελληνικό κομμάτι του “Μπλε Διαδρόμου”, του οδικού άξονα που θα ενώσει την Ελλάδα με την Αλβανία και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Όπως είχε ανακοινώσει o Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για έναν από τους οδικούς άξονες που συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο καθοριστικής σημασίας που θα εξυπηρετεί κρίσιμους τομείς της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Με δεδομένο, επίσης, ότι θα συνδέει τη χώρα μας με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αδριατική θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τόνωση της εμπορικής και εξαγωγικής δραστηριότητας.

“Θα είναι ένας σύγχρονος, γρήγορος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος ο οποίος θα ενώσει τα Γιάννενα με την Κακκαβιά, τα Δυτικά Βαλκάνια, ένας δρόμος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εθνική και γεωπολιτική σημασία, πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της Ηπείρου”, είχε επισημάνει από τα Γιάννενα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος με μήκος 70 περίπου χιλιομέτρων, με μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (χωρίς διαχωριστική νησίδα), ενώ θα πλαισιώνεται από 14 συνολικά ανισόπεδους κόμβους.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − thirteen =