αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά η επένδυση 600 εκατ. ευρώ του project «Elounda Hills»

Προχωρά η επένδυση 600 εκατ. ευρώ του project «Elounda Hills»

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έδινε τη συγκατάθεσή του, για την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ύψους 450 εκατ. ευρώ, σχετικά με την τουριστική επένδυση της Mirum Hellas στην Ελούντα. Πρόκειται συγκεκριμένα για το πολύ μεγάλο project, «Elounda Hills», μία επένδυση συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Η Mirum Hellas, είναι ελληνική εταιρεία συμφερόντων ενός Ρώσου επενδυτή εν ονόματι Βιτάλι Μπορίσοφ, ο οποίος δραστηριοποιείται επιτυχημένα στην αγορά ακινήτων. Ήδη, χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει τα έργα, έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε η Mirum να αποκτήσει πολλά οικόπεδα, στοχεύοντας στη δημιουργία μίας παραθαλάσσιας έκτασης 1.000 στρεμμάτων. Πολυτελή ξενοδοχεία, luxury τουριστικές κατοικίες, εστιατόρια, σκάφη αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, σπα, πισίνες και πολλά άλλα ακόμα, θα συνθέτουν την εικόνα μίας επένδυσης που έρχεται για να αλλάξει, ριζικά, την εικόνα όχι μόνο της Ελούντας αλλά, συνολικά, της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το Bizness.gr, τo σημαντικότερο αυτή τη στιγμή, είναι ότι η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνταν από μέρους της, κάτι που επισήμανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Προσεχώς, μετά δηλαδή από την εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης, δύο είναι τα βήματα που απαιτείται να ακολουθηθούν. Πρώτον, η σύνταξη και έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Και δεύτερον, η υποβολή και έγκριση της πολεοδομικής μελέτης, προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες οικονομικές άδειες στο πλαίσιο του τελευταίου σκέλους.

Τοπικές πηγές, αναφέρουν ότι οι πρώτες κατασκευές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους 6-7 μήνες. Δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ή, έστω, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2020, προβλέπεται η εκκίνηση των έργων. Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του bizness.gr που έρχονται από την Ελούντα, υπάρχει σαφής πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει την τοπική οικονομική και κοινωνία. Γι’ αυτό και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται στην κατασκευή θα είναι τοπικά, ενώ κι οι εργάτες που θα κληθούν να χτίσουν και να υλοποιήσουν την επένδυση, θα προέρχονται από την τοπική κοινωνία του νησιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 8 =