αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά η επένδυση 450 εκατ. ευρώ του Ρώσου μεγιστάνα στην Ελούντα

Προχωρά η επένδυση 450 εκατ. ευρώ του Ρώσου μεγιστάνα στην Ελούντα

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την επένδυση των περίπου 450.000.000 που προωθεί στην Ελούντα η ρωσικών συμφερόντων Mirum Hellas του επιχειρηματία Vitaly Borisov. Στόχος της διοίκησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης μέσα στον επόμενο χρόνο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες από τον Ιανουάριο του 2020. Ηδη για την αγορά της γης και τις πρώτες αναπτύξεις έχουν ήδη επενδυθεί περί τα 70.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών που κατασκευάζεται στη χώρα μας καθώς έχει ήδη αρχίσει η ανάπτυξη σε κάποια από τα ακίνητα, συνολικής έκτασης περί τα 1.200 στρέμματα, που έχει αγοράσει ο ρωσικός όμιλος στην Κρήτη. Μάλιστα, η Mirum Hellas, όπως είπε χθες ο Κων/νος Δέδες, νομικός σύμβουλος της εταιρείας, έχει ήδη κατασκευάσει 17 πολυτελείς βίλες και έχει πωλήσει τις έξι σε ξένους.

Το επενδυτικό σχέδιο της ρωσικής εταιρείας, που έχει ενταχθεί στη διαδικασία fast track, προβλέπει, την ανάπτυξη έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων (και έξι γειτονικών εκτάσεων που φτάνουν τα 200 στρέμματα) για την κατασκευή 300 πολυτελών κατοικιών, μαρίνας δυναμικότητας περίπου 200 θέσεων, δύο ξενοδοχείων, μικρού εμπορικού κέντρου, κ.ά.

Για τη λειτουργία του μεγάλου ξενοδοχείου που θα κατασκευαστεί εντός της κεντρικής έκτασης, δυναμικότητας 200 κλινών, η Mirum Hellas συζητά αυτή την περίοδο με τους αμερικανικούς ομίλους Four Seasons και Fairmont Hotels, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει με τον όμιλο Libra της οικογένειας Λογοθέτη για τη λειτουργία Aria Hotels με την ανακαίνιση υφιστάμενου ξενοδοχείου που απέκτησε.

Όπως εξήγησε ο Κ. Δέδες, η Mirum έχει ήδη κατασκευάσει στη Ρωσία τέσσερις οικισμούς πολυτελών κατοικιών και ο Vitaly Borisov αναζητούσε έκταση στη Μεσόγειο προκειμένου να δημιουργήσει παραθεριστικό συγκρότημα για τους πλούσιους Ρώσους που είναι ήδη πελάτες του. Κατέληξε στην Ελούντα αφού είχε περάσει από τη Γαλλία καθώς και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Κέρκυρα και η Λευκάδα.

Στην Ελούντα συνεχίζει, μάλιστα, να αγοράζει ακίνητα προκειμένου να μεγαλώσει περαιτέρω την έκταση. Στόχος του Ρώσου επιχειρηματία είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος που θα προσελκύει και χαμηλότερα βαλάντια καθώς το κόστος των κατοικιών που θα πωλούνται θα κυμαίνεται από τις 250.000 μέχρι τα 2.000.000 ευρώ, όπως είπε ο κ. Δέδες. Πάντως οι τιμές στις πρώτες 17 βίλες που κατασκευάστηκαν ξεκινούν από τα 2.000.000 ευρώ και φτάνουν τα 17.000.000 για μία εξ’ αυτών που βρίσκεται στην άκρη μιας χερσονήσου. Η επιφάνεια των πολυτελών κατοικιών κυμαίνεται από τα 400 μέχρι τα 550 τετραγωνικά μέτρα.

Ο ρωσικός όμιλος απέκτησε μεταξύ άλλων και τη βίλα του Νίκου Κούνδουρου στην οποία είχαν πραγματοποιηθεί γυρίσματα της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» καθώς και το πρώην ξενοδοχείο «Ακρωτήρι». Σε συμφωνία με τον όμιλο Libra, το παλαιό ξενοδοχείο θα ανακαινιστεί και θα κατασκευαστούν 16 πολυτελείς σουίτες που θα λειτουργούν υπό το εμπορικό σήμα «Aria Hotels» σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 2.000.000 ευρώ.

Ο κ. Δέδες υποστήριξε χθες πως στόχος της διοίκησης είναι να αξιοποιήσει τοπικές εταιρείες για την ανάπτυξη και λειτουργία του συγκροτήματος, όπως και κάνει μέχρι στιγμής. To στρατηγικό σχέδιο του συγκροτήματος έγινε από το βρετανικό γραφείο WATG, αλλά η Mirum Hellas συνεργάζεται επίσης με τα ελληνικά γραφεία μελετών «Μακρίδης», «Αλ. Σαμαράς», Europlan, Marnet (σχεδίασαν τη μαρίνα) κ.ά.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 5 =