αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, που θα ενώσει την Καλλιθέα και το Μοσχάτο με τη θάλασσα

Προχωρά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, που θα ενώσει την Καλλιθέα και το Μοσχάτο με τη θάλασσα

Στα σκαριά βρίσκεται η προκήρυξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού (αρχές του 2019) για την ανάπλαση του Φαλήρου που θα ενώσει πάλι με τη θάλασσα, την Καλλιθέα και το Μοσχάτο μετά από δεκαετίες και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019, με ανάδοχο την Άκτωρ.

Η ανάπλαση του Φαλήρου δίπλα στο Σταύρος Νιάρχος και στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου, της μεγαλύτερης της Ν/Α και της ανάπλασης της ακτογραμμής του δήμου Αλίμου, θα δημιουργήσει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, πόλο τουριστικής έλξης, που θα ξεκινάει από το Μοσχάτο και θα καταλήγει στον Άγιο Κοσμά.

Η περιοχή του Φαληρικού Όρµου καταλαµβάνει έκταση 800 στρεµµάτων κατά µήκος ακτογραµµής µήκους περίπου 2 χλµ. και περιλαμβάνει την παραλιακή ζώνη πέριξ των αστικών περιοχών Μοσχάτου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, από την εκβολή του Κηφισού Ποταµού µέχρι το ∆ηµοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) του δήμου Παλαιού Φαλήρου. Και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο τμήμα του-εν πολλοίς αξιοποίητου- παραλιακού μετώπου μήκους 45 χλμ., από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Το βασικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου είναι η μετακίνηση κατά 90 μέτρα προς τη θάλασσα της λεωφόρου Ποσειδώνος στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κηφισού και Συγγρού.

Για την ενοποίηση της πόλης με τη θάλασσα, η λεωφόρος καλύπτεται σε δύο σημεία με τούνελ μήκους 300 μέτρων, ενώ δημιουργούνται και δύο κάθετες γέφυρες, προεκτάσεις δρόμων της περιοχής προς τη θάλασσα.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή των κόμβων Συγγρού, Κηφισού και Παλαιού Φαλήρου, καθώς και τη δημιουργία νέων οδών πρόσβασης στις δραστηριότητες του Φαληρικού Όρμου.

Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία δύο υπόγειων διώροφων πάρκινγκ 300 και 500 θέσεων που θα κατασκευαστούν παράλληλα με τις σήραγγες και θα βοηθούν στο να μην γεμίζει η γύρω περιοχή με αυτοκίνητα.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =