αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠροσφωνούσε τον παραλήπτη με το μικρό του όνομα: 3+1 έξυπνα tips που εφάρμοζε ο Steve Jobs στα emails

Προσφωνούσε τον παραλήπτη με το μικρό του όνομα: 3+1 έξυπνα tips που εφάρμοζε ο Steve Jobs στα emails

Ο Steve Jobs δεν ήταν καλός μόνος στις δημόσιες ομιλίες και στις παρουσιάσεις. Είχε πάει το κομμάτι «επικοινωνία» ένα βήμα παρακάτω. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αφορούσε και τις ιδιωτικές συνομιλίες του, στις οποίες έδινε ιδιαίτερη έμφαση. Τίποτα δεν γινόταν τυχαία. Στο παρακάτω βίντεο, θα δεις 4 έξυπνα tips που εφάρμοζε ο Steve Jobs στα emails του. Και κατάφερνε να παίρνει το μάξιμουμ από κάθε επαφή του.

1# Προσφωνούσε τον παραλήπτη με το μικρό του όνομα. Κάπως έτσι δημιουργούσε ένα κλίμα οικειότητας. Ακόμα και σε μια διαφωνία ή διαπραγμάτευση.

2# Εύκολα να διαβαστούν. Ο Jobs δεν κούραζε τους παραλήπτες. Ήθελε να email του να διαβάζονται εύκολα και να είναι κατανοητά. Συχνά έφτιαχνε λίστες μέσα στα μηνύματα του, για να υπογραμμίσει τα σημαντικά points.

3# Απλή γλώσσα. Δεν ήταν όμως μόνο η δομή. Αλλά και η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Jobs στα emails ήταν απλή. Απέφευγε λέξεις και εκφράσεις που ακούγονταν πολύ εξειδικευμένες ή «ακαταλαβίστικες».

4# Δεν είχαν λάθη. Ένα email με τυπογραφικά και εκφραστικά λάθη, μπορεί να σε κάνει άμεσα να φανείς μη επαγγελματίας. Κάπως έτσι θα χάσεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις μια σχέση σεβασμού ανάμεσα σε εσένα και στον παραλήπτη. Ο Steve Jobs ήταν ιδιαίτερα προσεκτικό, και τα email του δεν είχαν ποτέ τέτοια λάθη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − fourteen =