αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροσπαθούν να πιάσουν τους «τζαμπατζήδες»- Πολλαπλασιάστηκαν οι έλεγχοι στο μετρό

Προσπαθούν να πιάσουν τους «τζαμπατζήδες»- Πολλαπλασιάστηκαν οι έλεγχοι στο μετρό

Όσοι χρησιμοποιούν μετρό θα έχουν σίγουρα έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που στριμώχνονται πίσω τους για να περάσουν τις πύλες ελέγχου, αλλά ίσως πρόσεξαν και το πόσο πιο συχνοί είναι πλέον οι έλεγχοι κομίστρου ακριβώς πριν από αυτές.

Οι λεγόμενοι «τζαμπατζήδες του μετρό» έρχονται όμως πλέον αντιμέτωποι με πιο αυστηρούς και συχνούς ελέγχων κομίστρου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στο Σύνταγμα σχεδόν κάθε μέρα υπάρχουν πολύωροι έλεγχοι ενώ ήδη σε κάποιους σταθμούς ο χρόνος κλεισίματος των πυλών έχει μειωθεί αισθητά.

Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και μάλιστα από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου σε έντεκα σταθμούς του τραμ και ορισμένες συμπληρωματικές γραμμές των ΟΣΥ πολλαπλασιάστηκαν. Τη μείωση στον χρόνο κλεισίματος των πυλών στα μέσα σταθερής τροχιάς εφαρμόζει ήδη ο ΟΑΣΑ, με στόχο τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής σε τρεις σταθμούς -Συντάγματος, Συγγρού-Φιξ και Νεραντζιώτισσας. Σε αυτούς τους σταθμούς ο χρόνος για να περάσει κανείς από τις πύλες είναι πλέον 5 δευτερόλεπτα, αλλά σύντομα ο χρόνος θα μειωθεί και στις πύλες των υπολοίπων σταθμών του συστήματος της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει το Εθνος, ήδη διεξάγονται δοκιμές ακόμα μικρότερου χρόνου σε άλλους σταθμούς, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η βέλτιστη διάρκεια. Στόχος είναι να μειωθεί το φαινόμενο της ταυτόχρονης εισόδου ή εξόδου από τους σταθμούς περισσότερων του ενός επιβατών. Το φαινόμενο είναι διεθνές, καθώς είναι χαρακτηριστικό το βίντεο από σταθμό του μετρό στη Βαρκελώνη όπου με την επικύρωση ενός εισιτηρίου πέρασαν την πύλη 25 επιβάτες.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =