αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Προσπαθούν να διορθώνουν τα πάντα όλη την ώρα»: 4+1 λάθη που κάνουν πολλοί business leaders

«Προσπαθούν να διορθώνουν τα πάντα όλη την ώρα»: 4+1 λάθη που κάνουν πολλοί business leaders

Ο CEO μιας επιχείρησης δίνει τον τόνο ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το στάδιο της επιχείρησης. Αλλά πολλοί CEOs δυσκολεύονται να χειριστούν τα καθημερινά τους καθήκοντα που έχουν να κανουν με την ηγεσίας της ομάδας και χάνουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να ενδυναμώσουν τις ομάδες τους με ευρύτερο τρόπο.

Στο σημερινό απρόβλεπτο τοπίο, οι ομάδες περιμένουν περισσότερα από την ηγεσία τους.

Εδώ είναι τα 5 κοινά λάθη που κάνουν οι CEO όταν διοικούν τις ομάδες τους, όπως τα παραθέτει το αμερικανικό Entrepreneur.com.

1# Σκέφτονται ότι μια μορφή επικοινωνίας είναι αρκετή. Δεν υπάρχει καθορισμένος κανόνας επικοινωνίας. Είναι λάθος για οποιονδήποτε ηγέτη να πιστεύει ότι αρκεί η αποστολή ενός email και να το αποκαλεί σωστή επικοινωνία. Οι εταιρείες πρέπει να έχουν διάφορες πολιτικές και διαδικασίες επικοινωνίας για να διασφαλίσουν ότι τα μηνύματά τους διαμοιράζονται στον Οργανισμό με διάφορους τρόπους. Αυτό μπορεί να μοιάζει με επικοινωνία μέσω email, συσκέψεων ή με χρήση άλλων digital εργαλείων επικοινωνίας, για να βεβαιωθείτε ότι όλοι βρίσκονται στην «ίδια σελίδα». Η επιτυχημένη επικοινωνία λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα σας προτιμά και χρειάζεται να λαμβάνει την όποια επικοινωνία.

2# Δεν συνδέονται με την ομάδα σε βαθύτερο επίπεδο. Ένας πραγματικός leader δεν βλέπει την ομάδα του απλά σαν αριθμούς. Oι ηγέτες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να έχουν το σωστό είδος συζητήσεων που οδηγούν σε βελτιωμένη απόδοση και αποτελέσματα. Είναι σημαντικό ο leader να έχει μία βαθύτερη επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας, να δείχνει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη τους και να τους παρέχει την βοήθεια που θέλουν.

3# Δεν αξιοποιούν πλήρως το ταλέντο της ομάδας. Η οικοδόμηση μιας εταιρείας είναι ένα ομαδικό άθλημα σε κάθε στάδιο της επιχείρησης. Η αξιοποίηση του ταλέντου της ομάδας σας είναι win-win τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για την εταιρεία, όταν οι ηγέτες το βλέπουν με αυτόν τον τρόπο. Οι αληθινοί ηγέτες θα αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο της ομάδας τους. Είναι επίσης δουλειά των ιδιοκτητών επιχειρήσεων να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ταλέντου της ομάδας τους, γνωρίζοντας ότι αυτό μόνο καλό θα κάνει στην επιχείρησή τους. Δεν χρειάζεται να προσλαμβάνεις μόνο experts. Μπορείτε να δείτε τις δυνατότητες του εκάστοτε ατόμου που προσλαμβάνετε και να το βοηθήσετε να γίνει ειδικός. Οι ηγέτες δημιουργούν πάντα άλλους ηγέτες.

4# Κάνουν εκπτώσεις στην ομαδική χημεία. Έχοντας μέλη της ομάδας που αλληλοσυμπληρώνονται, αυτό σημαίνει ότι έχεις πιο δυνατή και αποτελεσματική ομάδα. Αυτό ξεκινά με τη διαδικασία πρόσληψης και στη συνέχεια διαμορφώνεται περαιτέρω από τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχετε και καλλιεργείτε την ομάδα σας. Όλοι φέρνουμε το δικό μας μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων, εμπειριών και υποβάθρου, βοηθώντας έτσι στην ενδυνάμωση των μελών της ομάδας. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να πηγαίνει ο ένας στον άλλο για βοήθεια, αντί να έρχεται πάντα σε εσάς ή σε άλλους ηγέτες εντός της εταιρείας όταν προκύπτουν ζητήματα ή ερωτήσεις. Είπαμε: Πρέπει να δημιουργήσετε ηγέτες στην ομάδα σας.

5# Προσπαθούν να διορθώνουν τα πάντα όλη την ώρα. Αυτό συνδέεται με το παραπάνω point. Πρέπει να δώσετε στην ομάδα σας τους απαραίτητους πόρους για να είναι επιτυχημένη. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι εσύ αυτός που θα κάνει τα πάντα. Το να είσαι μόνιμα «πυροσβέστης» θα σε βάλει στο γρήγορο δρόμο της εξουθένωσης. Ηγεσία σημαίνει να αφήνετε την ομάδα σας να βρει λύσεις προτού έρθουν σε εσάς για καθοδήγηση. Μην είστε ο ήρωας που προσπαθεί να σώσει την μέρα. Γίνετε ο ήρωας που έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Θυμήσου και το άρθρο: Πως το micromanaging μπορεί να καταστρέψει τη δουλειά σου (και 4 tips για να το αποφύγεις).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =