αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠροσοχή: Αυτό είναι το wallpaper που μπορεί να κρασάρει το smartphone σου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσοχή: Αυτό είναι το wallpaper που μπορεί να κρασάρει το smartphone σου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο γνωστός leaker Ice Universe αποκάλυψε μία αδυναμία των Android τηλεφώνων να διαχειριστούν ένα συγκεκριμένο wallpaper. Ο ίδιος το εντόπισε σε Samsung συσκευές, οι οποίες κράσαραν, έπειτα όμως αναπαράχθηκε και από πολλούς ακόμα χρήστες με άλλες Android συσκευές.

Το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίζεται στο προφίλ χρώματος της εικόνας, το οποίο ξεπερνά τα όρια χειρισμού του Android προκαλώντας το soft-brick. Επηρεάζονται συσκευές σχεδόν όλων των κατασκευαστών, αλλά δε συμπεριφέρονται το ίδιο όλα τα μοντέλα. Όπως ανακάλυψε το 9to5Google, η αρχική εικόνα χρησιμοποιεί RGB παλέτα και όχι sRGB, με το Android 10 να μην μπορεί να κάνει την μετατροπή, προκαλώντας πρόβλημα κάθε φορά σε μη συμβατές συσκευές.

Η φωτογραφία παραπάνω είναι ένα screenshot της αρχικής εικόνας για λόγους ασφαλείας. Να σημειώσουμε πως υπάρχει κίνδυνος μόνο αν θέσετε την αρχική εικόνα ως wallpaper και όχι απλά αν την δείτε από το gallery ή το internet. Οπότε προσοχή αν κάποιος σας τη στείλει προτρέποντάς σας να τη βάλετε wallpaper. Στην περίπτωση όμως που την “πατήσετε” υπάρχουν δύο λύσεις. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το safe mode για να σβήσετε το αρχείο από το τηλέφωνό σας, είτε να κάνετε reset τη συσκευή.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 19 =