αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠριν από κάθε απόφαση καριέρας, πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

Πριν από κάθε απόφαση καριέρας, πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

Είναι δεδομένο ότι θα βρεθείς σε πολλά σταυροδρόμια στην καριέρα σου. Κάποια από αυτά ίσως τα έχεις συναντήσει ήδη. Είναι οι στιγμές εκείνες που σκέφτεσαι ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την επαγγελματική πορεία σου, τι λέει η εσωτερική σου φωνή, αλλά και πως θα μπορείς… να πληρώσεις τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα.

Το Entrepreneur.com έφτιαξε μια λίστα που μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν από κάθε απόφαση καριέρας. Και μπορούν να σε βάλουν στον σωστό δρόμο.

1# Τι γίνεται πρακτικά; Εξέτασε αν σε εξυπηρετούν οι ώρες ή η τοποθεσία, που «περιλαμβάνονται» στην απόφαση που θες να πάρεις. Και φυσικά αν ταιριάζει με τους γενικότερους στόχους σου.

2# Θα είναι διασκεδαστικό; Την ξέρετε την φράση του Steve Jobs που λέει ότι για να είσαι καλός σε κάτι, πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Λάβετε την υπόψη σας.

3# Ποιες είναι οι πιθανότητες για μεγάλα οικονομικά κέρδη; Είπαμε, στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσεις τους λογαρισμούς. Άρα σκέψου και το κομμάτι των χρημάτων.

4# Τι έχω να χάσω; Είναι κάτι που πρέπει επίσης να το σκεφτείς. Αν και είναι αλήθεια ότι οι πιο μεγάλες νίκες, έρχονται όταν ρισκάρουμε. Ειδικά σε πιο νεαρές ηλικίες, δεν έχεις πολλά να χάσεις.

5# Τι λέει το ένστικτο μου; Και μετά από όλα, άκου τι λέει η εσωτερική φωνή σου. Δες τι είναι αυτό που θα ήθελες πραγματικά. Και βάλε τις «κόκκινες γραμμές» σου. Επίσης, πρόσεχε να μην σε αποπροσανατολίσουν οι γνώμες των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − four =