αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή»: 10 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου

«Πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή»: 10 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου

Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών και δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις.

Πέθανε σε μεγάλη ηλικία, περί το 500 – 490 π.Χ.

Κατά την διάρκεια της ζωή του είπε αρκετές σοφές φράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για εμάς τους υπόλοιπους. Και μοιάζουν επίκαιρες και σήμερα.

Παρακάτω θα δεις 10 σοφές φράσεις του Πυθαγόρα. Είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που βρήκαμε στο gnomikologikon.gr.

1# Τα πάντα γίνονται σύμφωνα με αριθμούς.

2# Μη βοηθάς να αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν.

3# Να σκέφτεσαι πριν κάνεις κάτι.

4# Το «ναι» και το «όχι», αν και είναι οι πιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται να τις σκεφθεί κανείς πολύ προηγουμένως.

5# Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.

6# Αν δεν μπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, να είσαι ο ίδιος φίλος του εαυτού σου.

7# Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου.

8# Δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους.

9# Πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή.

10# Είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =