αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρέπει να έχεις «κενό χρόνο» μέσα στο πρόγραμμα σου: Ο Bill Gates κάνει μια αξιοσημείωτη παραδοχή

Πρέπει να έχεις «κενό χρόνο» μέσα στο πρόγραμμα σου: Ο Bill Gates κάνει μια αξιοσημείωτη παραδοχή

Προσπαθείς να γεμίσεις κάθε «κενό» στο πρόγραμμα σου. Ακόμα και το κενό 2ωρο που είχεις για αύριο το απόγευμα. Ακόμα και το πρωινό του Σαββάτου. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές, τα deadlines πιεστικά και θεωρείς ότι μόνο αν εργαστείς όσο περισσότερο μπορείς, θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις.

Κι όμως, ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του κόσμου, ο Bill Gates, έχει διαφορετική άποψη πάνω σε αυτό. Ο ίδιος, σε event που βρέθηκε ως ομιλητής το 2017, παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει… μανιακός με το γέμισμα του προγράμματος του. Όμως όλη του η εμπειρία, τον έκανε να καταλάβει ένα πράγμα: Πρέπει να έχεις «κενό χρόνο» στο πρόγραμμα σου.

Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πιο ευέλικτος σε όλη την διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας. Αφού νέα tasks μπορεί να «ξεφυτρώσουν» πάντοτε. Και πρέπει να έχεις χρόνο για να τα «κουμπώσεις». Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο. Με τα «κενά χρονικά διαστήματα», θα έχεις έστω λίγο χρόνο για να ασχοληθείς με τα χόμπι σου και γενικότερα πράγματα που σου αρέσουν. Έτσι ώστε να χαλαρώνεις και να «καθαρίζεις» το μυαλό σου.

Αν πας να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που… ασφυκτιά, στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας, θα έχεις βγει μάλλον off. Αν συνεχίσεις να το κάνεις, πολύ σύντομα δεν θα είσαι παραγωγικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =