αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠράσινο φως για την επένδυση της Microsoft με τα data centers στην Ελλάδα

Πράσινο φως για την επένδυση της Microsoft με τα data centers στην Ελλάδα

Πράσινο φως πήρε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για τη στρατηγική επένδυση δημιουργίας τριών Data Centers (Κέντρων Δεδομένων) της Microsoft στην Ελλάδα.

Tα Προεδρικά Διατάγματα είναι έτοιμα, με τα οποία ο τεχνολογικός κολοσσός θα λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή.

Το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων, συνολικής επένδυσης 1 δισ. ευρώ θα ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

Στο θέμα των data centers αναφέρθηκε προ ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος. Τότε ανάφερε ότι το σχέδιο, το οποίο εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων πριν περίπου ένα χρόνο, πέρασε με επιτυχία το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος για να ξεκλειδώσει τα επόμενα στάδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 9 =