αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΥ προς Κυβερνήσεις: Οι πολίτες κουράστηκαν από τα μέτρα, βρείτε άλλους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας

ΠΟΥ προς Κυβερνήσεις: Οι πολίτες κουράστηκαν από τα μέτρα, βρείτε άλλους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας

Κόπωση των πολιτών από τα συνεχή μπρος-πίσω με τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού διακρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) που κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να βρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας. «Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (…) εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, αναγνωρίζοντας τις «τεράστιες θυσίες» που έχουν γίνει από τους πολίτες εδώ και οκτώ μήνες.

«Το κόστος αυτών (των θυσιών) ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο», σημείωσε ο Κλούγκε.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου παρά την (σταδιακή) αυστηροποίηση των μέτρων, το ποσοστό των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ξεπερνά τον έναν στους δύο, ειδικά σε υποβαθμισμένες περιοχές όπου ζουν κυρίως μετανάστες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή «η κόπωση», οι αρχές θα πρέπει να ακούσουν την κοινή γνώμη και να βρουν σε συνεργασία μαζί της λύσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, το επίπεδο μετάδοσης της οποίας παραμένει υψηλό σε όλη την Ευρώπη. «Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε», ήταν η παραίνεση του Χανς Κλούγκε.

Πηγή: protagon.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 2 =