αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Που θα θέλατε να είστε σε 5 χρόνια;»: Οι σωστές απαντήσεις που πρέπει να δώσεις, αν σε ρωτήσουν σε μια job interview

«Που θα θέλατε να είστε σε 5 χρόνια;»: Οι σωστές απαντήσεις που πρέπει να δώσεις, αν σε ρωτήσουν σε μια job interview

Πιθανόν, έχεις ακούσει αυτή την ερώτηση σε συνεντεύξεις για δουλειά: «Που θα θέλατε να είστε σε 5 χρόνια από σήμερα;». Είναι δύσκολο να απαντήσεις. Και όχι μόνο επειδή πρέπει να προβλέψεις το μέλλον σου.

«Είναι μια πραγματικά κακή ερώτηση. Ποιος ξέρει πως θα εξελιχτεί το μέλλον του;», τονίζει η bestseller management συγγραφέας, Suzy Welch. Οι περισσότεροι υποψήφιοι θεωρούν ότι η καλύτερη απάντηση είναι: «Ακριβώς εδώ, σε αυτή την καταπληκτική εταιρία».

Όμως ο υπεύθυνος προσωπικού έχει ακούσει αυτή την απάντηση μάλλον αμέτρητες φορές. Και δεν θα εντυπωσιαστεί. Εσύ από τη μεριά σου, πρέπει να δώσεις μια απάντηση που θα λειτουργήσει θετικά, ενώ παράλληλα θα του μείνει στο μυαλό. Φυσικά, θα πρέπει να είσαι και ειλικρινής. Όπως εξηγεί η Suzy Welch στο CNBC, το ιδανικό είναι να δώσεις μια από τις δύο παρακάτω απαντήσεις.

1- Δείξε ότι καταλαβαίνεις την εταιρία: Με αυτά που θα πεις, κάνε σαφές ότι γνωρίζεις το πως λειτουργεί η εταιρία. Αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στην εν λόγω βιομηχανία. Πες ότι θέλεις να είσαι εκεί για τα επόμενα 5 χρόνια και εξήγησε το πως θέλεις να βοηθήσεις στην αποστολή της εταιρίας.

2- Εξήγησε τον δικό σου αντίκτυπο: Μια άλλη τακτική, είναι να ξεκινήσεις προσωποκεντρικά. Πες το πως θα προσφέρεις εσύ στην εταιρία. Όχι ασαφή όνειρα. Μίλα με ρεαλισμό για συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι σίγουρο ότι θα τους αρέσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =