αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠου θα βρίσκεται η κάμερα στα αναδιπλούμενα smartphones; Η Microsoft δίνει την απάντηση

Που θα βρίσκεται η κάμερα στα αναδιπλούμενα smartphones; Η Microsoft δίνει την απάντηση

Μια νέα κινητή συσκευή της Microsoft, την οποία πολλοί αποκαλούν Surface Phone, εμφανίστηκε σε αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους τελευταίους μήνες κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι ο γίγαντας του λογισμικού εξακολουθεί να ποντάρει πάνω στα smartphones.

Τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποδεικνύουν την προσθήκη ενός πτυσσόμενου παράγοντα που θα βασίζεται σε δύο διαφορετικές οθόνες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μια επαναστατική άρθρωση που τροφοδοτεί μια συσκευή. Η συσκευή αυτή θα μπορούσε να είναι ένα smartphone, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet, με τα Windows 10 στον ρόλο του λειτουργικό σύστημα που προσαρμόζεται σε όλες τις ανάγκες.

Surface Phone

Τα πιο πρόσφατα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μας παρέχουν μια νέα ματιά στο πως η Microsoft σχεδιάζει να εφαρμόσει την κάμερα στο Surface Phone εφόσον ένας πτυσσόμενος παράγοντας θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετες προκλήσεις στο σχεδιασμό της συσκευής.

Το λεγόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας “SPLIT-CAMERA AUTOALIGNMENT” περιγράφει μια προσέγγιση που έχει τα στοιχεία της κάμερας χωρισμένα σε δύο διαφορετικά μέρη, ένα σε κάθε πλευρά της οθόνης. Κάθε φορά που ο χρήστης μεταβαίνει στο form factor του τηλεφώνου, όλα τα στοιχεία συναντώνται ωραία για να τροφοδοτήσουν την κάμερα έτσι ώστε να καταστήσουν δυνατή τη λήψη φωτογραφιών με φυσικό τρόπο.

Στη συνέχεια, συναντάμε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας “FLOATING CAMERA MODULE” το οποίο αναλύει πώς η ίδια η φωτογραφική μηχανή μπορεί να είναι μια πλωτή συνιστώσα που μπορεί να μετακινηθεί ανάλογα με τον form factor και να δημιουργήσει μια σειρά από πλεονεκτήματα όσον αφορά το σχεδιασμό, όπως η έλλειψη κάμψης κάμερας.

Τέλος, υπάρχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας “RETRACTABLE CAMERA CAP” το οποίο βασίζεται σε πιο σύνθετη τεχνολογία σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft, χωρίς να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =