αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠου έχει «κολλήσει» το νέο εμπορικό κέντρο στον Κηφισό

Που έχει «κολλήσει» το νέο εμπορικό κέντρο στον Κηφισό

Δύο περίπου μήνες συμπληρώνονται, σε μερικές ημέρες, από την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου θα αναπτυχθεί ο εμπορικός πολυχώρος Academy Gardens (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς). Ακόμη όμως, η κατασκευή του εμπορικού πολυχώρου που δρομολογεί η Artume, που ελέγχει το BlackRock Europe Property Fund III, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει.

Το δεύτερο προεδρικό διάταγμα

Κι αυτό επειδή εκκρεμεί η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος του Ιανουαρίου, ώστε να ακολουθήσει η υπογραφή του δεύτερου, απαιτούμενου, Π.Δ. που αφορά τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου επί του οποίου θα αναπτυχθεί το Academy Gardens.

Όπως ανέφεραν σε σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος, η εκκρεμότητα που παραμένει σχετίζεται με την τροποποίηση της ρυμοτομικής γραμμής, λόγω άρσης της απαλλοτρίωσης του 1972. Το αρχικό σχέδιο αφορούσε τη διαπλάτυνση της κοίτης του Κηφισού, αλλά τελικά κατασκευάστηκαν οι γέφυρες. Τις προηγούμενες δεκαετίες θα έπρεπε να έχει γίνει η τροποποίηση, αλλά αυτή δεν συνέβη.

Δεδομένου του χαρακτήρα του ζητήματος, το ΣτΕ έχει σύμφωνη γνώμη, οπότε απλά αναμένεται η τυπική ολοκλήρωση της τροποποίησης, όπως αναφέρεται σχετικά.

Μετά την υπογραφή του εν λόγω Π.Δ., η Artume θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην εξασφάλιση της έγκρισης δόμησης, προκειμένου να αναπτύξει το Academy Gardens, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, που αποτελεί επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα είναι εμβαδού 55.000 τ.μ., θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφους. Εάν η κατασκευή ξεκινήσει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2018, θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2020. Η ανάπτυξη συνοδεύεται με την υλοποίηση μνημόνιου συνεργασίας που προβλέπει αντισταθμιστικές ενέργειες από την πλευρά της εταιρείας με στόχο την ανάδειξη και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και την τόνωση της απασχόλησης.

Παρόλα αυτά φορείς και κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος που διαφωνούν με την υλοποίηση του εμπορικού κέντρου έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =