αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοτέ… δεν είναι αργά: Δέκα πετυχημένοι άνθρωποι που άλλαξαν εντελώς καριέρα μετά τα 30 τους

Ποτέ… δεν είναι αργά: Δέκα πετυχημένοι άνθρωποι που άλλαξαν εντελώς καριέρα μετά τα 30 τους

Οι ερωτήσεις σχετικά με το αν είστε στο σωστό δρόμο καριέρας μπορεί να προκαλέσουν φόβο και άγχος. Ωστόσο, μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους έχουν αποδείξει ότι και να το συνηδειτοποιήσετε αργά δεν είναι κακό.

Πολλοί από τους εξαιρετικά επιτυχημένους ανθρώπους επέλεξαν να κάνουν σημαντικές αλλαγές σταδιοδρομίας, μερικές ακόμη και πολλά χρόνια μετά την ενήλικη ζωή τους.

Δείτε παρακάτω ποιοί επιτυχημένοι άνθρωποι απέδειξαν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξετε μονοπάτια:

ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Ο Τζεφ Μπέζος είχε μια προσοδοφόρα σταδιοδρομία στην επιστήμη των υπολογιστών στην Wall Street και βρέθηκε σε κορυφαίες θέσεις σε διάφορες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις πριν μεταβεί στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρύοντας την Amazon σε ηλικία 31 ετών.

ΤΖΟΝ ΓΚΛΕΝ

Ο Τζον Γκλεν είναι ο πρώτος Αμερικανός αστροναύτης που έκανε τον γύρο της Γη το 1962. Περίπου 12 χρόνια αργότερα, στα 53 του χρόνια, έγινε γερουσιαστής στο Οχάιο, έναν ρόλο που διατήρησε επί 24 χρόνια. Παρ΄όλα αυτά αποφάσισε να επιστρέψει στο διάστημα το 1998, συμμετέχοντας σε μια εννέα ημερών αποστολή στο διαστημικό λεωφορείο Discovery.

ΜΑΙΚΛ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ άφησε τη θέση του CEO της εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης Bloomberg L.P. σε ηλικία 59 ετών το 2002 για να αναλάβει το ρόλο του δήμαρχου της Νέας Υόρκης, τον οποίο κατείχε εδώ και 12 χρόνια. Μετά τη συμμετοχή του στα κοινά, αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στο Bloomberg έως σήμερα.

ΒΕΡΑ ΓΟΥΑΝΓΚ

Η Βέρα Γουάνγκ εργαζόταν ως δημοσιογράφος πριν εισέλθει στη βιομηχανία της μόδας στην ηλικία των 40. Σήμερα είναι μία από τις κορυφαίες σχεδιάστριες μόδας παγκοσμίως.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΙΓΚΑΝ

Πολλά χρόνια πριν γίνει ο 40ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε ηλικία 69 ετών, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ήταν ηθοποιός του Χόλιγουντ.

ΣΑΡΑ ΜΠΛΕΙΚΛΙ

Η δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Spanx, Σάρα Μπλέικλι, παρέδιδε είδη γραφείου από πόρτα σε πόρτα για επτά χρόνια πριν ξεκινήσει τη δική της σειρά εσωρούχων αδυνατίσματος το 2000. Η ίδια αποφάσισε να εγκαταλείψει τις πωλήσεις, στα 30 για να διαχειριστεί την εταιρεία της.

ΑΡΝΟΛΝΤ ΣΒΑΡΤΣΕΝΕΓΚΕΡ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στην καριέρα του: Ξεκίνησε ως παγκόσμιος πρωταθλητής bodybuilding, στη συνέχεια ασχολήθηκε με την υποκριτική κι έπειτα έγινε κυβερνήτης της Καλιφόρνια το 2003 σε ηλικία 56 ετών.

ΤΖΟΝΑ ΠΕΡΕΤΙ

Προτού λανσάρει το Buzzfeed και την Τhe Huffington Post στην ηλεκτρονική τους μορφή, ο Τζόνα Περέτι δίδασκε σε μαθητές σχολείου πώς να χρησιμοποιούν το Microsoft Office ως καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΡΕΙ ΚΡΟΚ

Ο Ρέι Κροκ ξεκίνησε την καριέρα του ως πωλητής συσκευών milkshake πριν αγοράσει την McDonald’s σε ηλικία 52 ετών το 1954. Στην πορεία των χρόνων ο ίδιος κατάφερε να καταστήσει την αλυσίδα στο μεγαλύτερο franchise fast food στον κόσμο.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΦΙΣΕΡ

Ο Ντόναλντ Φίσερ ήταν 40 ετών και δεν είχε καμία εμπειρία στο λιανικό εμπόριο όταν αυτός και η σύζυγός του Ντόρις, άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Gap στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Τα ρούχα της Gap γρήγορα έγιναν μόδα και σήμερα η εταιρεία είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ενδυμάτων παγκοσμίως.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 14 =