αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠοτάμια με ορμητικά νερά είχε κάποτε ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποτάμια με ορμητικά νερά είχε κάποτε ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Νερό σε μεγάλη ποσότητα είχε κάποτε ο Αρης, και το τοπίο δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό που βλέπουμε εκεί σήμερα. Οι έρευνες από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη και η εξερεύνηση που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τα ρομπότ και εσχάτως τα drones που στέλνουμε στην επιφάνεια του πλανήτη έχουν υποδείξει την ύπαρξη ωκεανών και λιμνών καθώς επίσης και μικρότερα ή μεγαλύτερα ήπιας ροής ρυάκια.

Το πιο προηγμένο ρόβερ που έχει στείλει η ανθρωπότητα στον Άρη, αυτό της αποστολής Perseverance, εντόπισε σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA τα ίχνη ποταμών μεγάλου βάθους στους οποίους το νερό έρεε μανιασμένα.

NASA’s Perseverance Mars rover captured this mosaic of a hill nicknamed “Pinestand.”

To ρόβερ εξερευνά τον κρατήρα Jezero και σε μια από τις περιπλανήσεις του επισκέφτηκε και κατέγραψε εικόνες από μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά όπου η θέση των πετρωμάτων και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους οδηγούν τους επιστήμονες της NASA στο συμπέρασμα ότι η περιοχή αυτή σμιλεύτηκε από ένα ποτάμι όπου έρρεαν ισχυρά ρεύματα νερού και την τελική της μορφή η συγκεκριμένη περιοχή την πήρε από τις παρεμβάσεις που έκαναν σε αυτή ισχυροί άνεμοι που έκαναν γεωλογικές «τομές» εκεί με τρόπο παρόμοιο με τις τομές που κάνει ένα χειρουργικό νυστέρι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − one =