αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολλοί δεν αγχώνονται… να κάνουν φορολογική δήλωση. Το υπουργείο σκέφτεται νέα παράταση

Πολλοί δεν αγχώνονται… να κάνουν φορολογική δήλωση. Το υπουργείο σκέφτεται νέα παράταση

Δεκαεπτά μέρες απομένουν για την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  και τα στοιχεία δείχνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκασθεί να παρατείνει εκ νέου τις καταληκτικές ημερομηνίες. Και αυτό καθώς δεν έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι από τις 23 Ιουνίου που ανακοινώθηκε η παράταση των δηλώσεων (μέχρι τις 29 Ιουλίου) έχουν υποβληθεί λίγο περισσότερες από ένα εκατομμύρια δηλώσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 58.000 ημερησίως (σ.σ. χωρίς νέα παράταση απαιτούνται 100.000 δηλώσεις ημερησίως).

Όπως φαίνεται καμία πλευρά δεν αγχώνεται για την υποβολή των δηλώσεων (λογιστές και φορολογούμενοι) και εάν θα αναγκασθούν να πληρώσουν πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής στην περίπτωση που τελικά το υπουργείο Οικονομικών δεν ανακοινώσει νέα ημερομηνία.

Πάντως το πιθανότερο σενάριο είναι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να παρατείνει τις προθεσμίες είτε μέχρι τα μέσα Αυγούστου είτε μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα με ταυτόχρονη καταβολή της πρώτης και δεύτερης δόσης.

Σημειώνεται ότι φέτος η πλατφόρμα  ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022. Στο διάστημα των 103 ημερών που έχουν περάσει από την εκκίνηση των δηλώσεων καταγράφεται μέσος ρυθμός υποβολής 44.000 ημερησίως!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 10 =