αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πολλά από τα όνειρα που κάνεις, μπορεί να μην δουλεύουν»: Ο Jack Ma εξηγεί πως κατάλαβε, μετά τα 40 του, τι ακριβώς θέλει να κάνει

«Πολλά από τα όνειρα που κάνεις, μπορεί να μην δουλεύουν»: Ο Jack Ma εξηγεί πως κατάλαβε, μετά τα 40 του, τι ακριβώς θέλει να κάνει

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, είναι ότι μιλά πάντα ανοιχτά. Παραθέτει τις εμπειρίες του και τα συμπεράσματα που έβγαλε από αυτές. Σε κάθε ομιλία του, σε κάθε συνέντευξη του ή τηλεοπτική εμφάνιση. «Μόνο όταν έφτασαν στα 40 μου, κατάλαβα τι ακριβώς θέλω να κάνω» είπε ο Jack Ma σε πρόσφατο event. Με τον ίδιο να συμπληρώνει: «Ποτέ δεν πίστευα στη ζωή μου ότι θα γίνω επιχειρηματίας». Πριν ήταν δάσκαλος- ούτε και αυτό το φαντάζονταν.

«Έγινα επιχειρηματίας. Ποτέ δεν το φανταζόμουν.

Έγινα δάσκαλος. Ποτέ δεν το φανταζόμουν.

Ήθελα να γίνω αστυνομικός. Απορρίφθηκα.

Ήθελα να γίνω σερβιτόρος στα KFC. Απορρίφθηκα»

Όπως εξηγεί ο γνωστός businessman, πολλά από τα όνειρα που κάνεις, μπορεί να μην δουλεύουν. Σε αντίθεση με την άποψη άλλων επιχειρηματιών, τονίζει: «Μην προσπαθείς να είσαι ο καλύτερος. Προσπάθησε να είσαι ο πρώτος». Και αναλύει τι εννοεί: Πρέπει να είσαι ο πρώτος που θα αρπάξει την ευκαιρία και θα προσπερνά τις δυσκολίες. Γιατί αν στοχεύεις να είσαι ο καλύτερος, θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει μόνο ένας Olympic Champion. «Δεν νομίζω ότι είμαι αρκετά τυχερός για να γίνω αυτό. Αλλά μπορώ πάντα να δοκιμάζω νέα πράγματα», τονίζει ο Jack Ma.

Εξηγεί ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς. Και να είσαι ο εαυτός σου, αφού κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. «Σήμερα, ο κόσμος είναι γεμάτος προκλήσεις και ευκαιρίες. Πριν 2.000 χρόνια, ο κόσμος ήταν γεμάτος προκλήσεις και ευκαιρίες. Και είμαι σίγουρος, ότι σε 2.000 χρόνια θα είναι γεμάτος προκλήσεις και ευκαιρίες. Έχει σημασία πως βλέπεις τα πράγματα», τονίζει. Όσο μεγαλύτερες προκλήσεις αντιμετωπίζεις και βρίσκεις τις σωστές λύσεις, τόσο πιο πετυχημένος γίνεσαι.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =