αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση αν σου γίνει σε μια job interview

«Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση αν σου γίνει σε μια job interview

Πολλοί την θεωρούν ως την «χειρότερη ερώτηση» που μπορεί να σου γίνει σε μια job interview. «Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου;». Και τι πρέπει να απαντήσεις αν σου γίνει αυτή η ερώτηση;

Καλό είναι να μη δώσεις και εσύ τη συνηθισμένη απάντηση της τελειομανίας. Ο υπεύθυνος πρόσληψης θα την έχει ακούσει αμέτρητες φορές και σίγουρα δε θα κάνεις καμία διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους για τη θέση.

Παρέθεσε κάποιο σημείο στο οποίο υστερείς. Και είναι προτιμότερο αυτό το στοιχείο να μη συνδέεται άμεσα με την θέση που διεκδικείς.

Μπορείς, για παράδειγμα, να αναφερθείς στο ότι δεν είσαι τόσο άνετος/η στο να μιλήσεις μπροστά σε μεγάλο κοινό ή στο να δημιουργείς εύκολα φιλικές σχέσεις. Αμέσως μετά, μπορείς να αναφερθείς σε κάτι το οποίο κάνεις για να διορθώσεις αυτό σου το ελάττωμα, όπως για παράδειγμα το ότι συμμετέχεις σε μία ομάδα, προσπαθείς να ασχολείσαι με νέα πρότζεκτ και να τα παρουσιάζεις σιγά- σιγά σε όλο και μεγαλύτερο κοινό.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις απαντήσει εύστοχα στην ερώτηση και παράλληλα θα δείξεις την προθυμία σου να βελτιώσεις το ελάττωμά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =