αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠιο έτοιμο… από ποτέ: Δείτε το νέο εντυπωσιακό βίντεο από το Apple Park

Πιο έτοιμο… από ποτέ: Δείτε το νέο εντυπωσιακό βίντεο από το Apple Park

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο κτιριακό συγκρότημα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Το Apple Park, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει εγκαταστάσεις έκτασης 260.128 τετραγωνικών μέτρων και θα φιλοξενεί περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους.

Στο νέο βίντεο που δημοσίευσε o Matthew Roberts –τον τελευταίο χρόνο καλύπτει σε μηνιαία βάση την πρόοδο του έργου- αποκαλύπτονται κάποιες λεπτομέρειες του Apple Park ή αλλιώς διαστημόπλοιου, λόγω του στρογγυλού, λίαν φουτουριστικού κεντρικού κτίσματος. Μεταξύ αυτών είναι και ένας αχυρώνας, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή των έργων από το 1916. Αποσυναρμολογήθηκε κομμάτι-κομμάτι και μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, εντός των νέων κεντρικών εγκαταστάσεων της Apple. Ο αχυρώνας θα χρησιμοποιηθεί ως εγκατάσταση αποθήκευσης εξοπλισμού και βρίσκεται δίπλα στο γυμναστήριο.

Όπως σημειώνει το News247.gr, το μικρότερο στρογγυλό κτίριο που φαίνεται στην αρχή του βίντεο είναι το αμφιθέατρο που θα έχει το όνομα του Στιβ Τζομπς και στο οποίο θα γίνονται οι μελλοντικές παρουσιάσεις της εταιρείας. Η αποπεράτωση του αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος και πιθανότατα η πρώτη παρουσίαση που θα γίνει εκεί θα είναι αυτή της επετειακής έκδοσης του iPhone, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το 80% της έκτασης του Apple Park θα είναι χώρος πρασίνου, με περισσότερα από 300 διαφορετικά είδη δέντρων. Η αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή των νέων κτιρίων ευνοεί τον φυσικό εξαερισμό και μειώνει κατά 35% σε ετήσια βάση το ψυκτικό φορτίο. Η οροφή του κεντρικού, στρογγυλού κτίσματος καλύπτεται με φωτοβολταϊκά πάνελ και το 70% της απαιτούμενης για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ενέργειας θα προέρχεται από εναλλακτικές πηγές.

Στα νέα εναέρια πλάνα φαίνονται επίσης το κτίριο που θα στεγάσει το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης και οι είσοδοι των υπόγειων πάρκινγκ που βρίσκονται κάτω από το κεντρικό οικοδόμημα.

Τα σχέδια κατασκευής του Apple Park είχε παρουσιάσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ο εκλιπών Στιβ Τζομπς, τον Ιούνιο του 2011, σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, μερικές εβδομάδες προτού αφήσει τη θέση του στον Τιμ Κουκ. O Τζομπς είχε επιμείνει στο στρογγυλό σχήμα του κεντρικού κτιρίου και την επένδυσή του με τους μεγαλύτερους μονοκόμματους κυρτούς υαλοπίνακες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 10 =