αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠοιος θα το περίμενε: Η Ρωσία συγχαίρει τον Έλον Μασκ για την εκτόξευση του χρησιμοποιημένου πυραύλου

Ποιος θα το περίμενε: Η Ρωσία συγχαίρει τον Έλον Μασκ για την εκτόξευση του χρησιμοποιημένου πυραύλου

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, συνεχάρη τον αμερικανό μηχανικό και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας SpaceХ Έλον Μασκ για τη επιτυχή επαναληπτική εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9, που πραγματοποίησε η εταιρεία του.

«Τον συγχαίρουμε εγκάρδια, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα τεχνολογία», δήλωσε ο Ρογκόζιν, προσθέτοντας ότι η Roskomsos (Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία-σ.σ.) «έχει λίγο διαφορετική άποψη για τα ζητήματα αυτά», ωστόσο «πρέπει να συζητήσουμε» το ζήτημα της χρήσης πυραύλων πολλαπλής χρήσεως.

Όπως έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου, η εταιρεία SpaceХ, για πρώτη φορά στην ιστορία, χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά στην εκτόξευση πυραύλου Falcon 9, τον πύραυλο φορέα με εννέα πυραυλοκινητήρες, που είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2016 και εν συνεχεία προσγειώθηκε μετά την εκτόξευση σε πλωτή πλατφόρμα.

Η προετοιμασία του πυραύλου φορέα για την νέα εκτόξευση διήρκεσε τέσσερις μήνες, αλλά η SpaceX σχεδιάζει να μειώσει τον χρόνο της προετοιμασίας σε μερικές μέρες.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twelve =