αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ποιον ζηλεύω;»: Μια expert εξηγεί γιατί αυτή η άβολη ερώτηση στον εαυτό σου, μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

«Ποιον ζηλεύω;»: Μια expert εξηγεί γιατί αυτή η άβολη ερώτηση στον εαυτό σου, μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία

«Τι θέλω από τη ζωή μου;». Είναι ένα ερώτημα που κάνουμε αρκετοί στον εαυτό μας. Αλλά είναι τόσο αόριστο, και συνεπάγεται τόσο ευρείς απαντήσεις, που στην πραγματικότητα είναι άχρηστο. Θέλουμε την ευτυχία; Την επιτυχία; Ένα κουτάβι; Διερωτάται σε άρθρο του το Business Insider.

Σύμφωνα με την happiness expert και bestseller συγγραφέα, Gretchen Rubin, πρέπει να κάνεις μια άλλη, πιο συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό σου. «Ποιον ζηλεύω;». Ναι, αυτή η άβολη ερώτηση μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

«Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα εξαιρετικά δυσάρεστο όταν το βιώνεις. Θεωρείται ένα κακό συναίσθημα. Έτσι, συχνά δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι ζηλεύουμε κάποιον», τονίζει η bestseller συγγραφέας.

Και συμπληρώνει: «Αλλά όταν ζηλεύουμε κάποιον, είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ εξυπηρετικό συναίσθημα. Γιατί σου δείχνει ότι κάτι το οποίο έχει κάποιος άλλος, το θέλεις και για τον εαυτό σου. Πολλές φορές, μόλις παραδεχτείς αυτή την αλήθεια, μπορείς να κάνεις τα βήματα για να το αποκτήσεις».

Είναι κάτι που ίσως πρέπει να καταλάβουμε και στην Ελλάδα. Το πρόβλημα εδώ, δεν είναι τόσο το γεγονός ότι ζηλεύουμε άλλους ανθρώπους. Αλλά κάτι ακόμα χειρότερο: ‘Η δεν παραδεχόμαστε καν ότι ζηλεύουμε κάποιον ή ακόμα κι αν το παραδεχτούμε μένουμε εκεί. Στο αίσθημα της ζήλιας.

Δεν εξετάζουμε τα βήματα που έκανε κάποιος έτσι ώστε να φτάσει σε μια μεγάλη επιτυχία. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε χρήσιμα μαθήματα και να προσπαθήσουμε και εμείς να φτάσουμε σε ανάλογο επίπεδο. Πολλές φορές μάλιστα, προσπαθούμε να μειώσουμε την προσπάθεια κάποιου άλλου, λέγοντας ότι η επιτυχία του βασίζεται σε άλλους παράγοντες όπως π.χ. στην τύχη.

Τελικά, το «μυστικό» ίσως βρίσκεται σε αυτό που λέει η Gretchen Rubin. Καταρχήν να παραδεχτείς ότι ζηλεύεις κάποιον πετυχημένο άνθρωπο. Και στη συνέχεια να μην μείνεις εκεί. Αλλά να σκεφτείς δημιουργικά και να προσπαθήσεις να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα που θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς κι εσύ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − two =