αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοιοι θα μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο από αύριο

Ποιοι θα μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο από αύριο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μπει σε εφαρμογή από την Δευτέρα στις 6:00 το πρωί. Από αύριο λοιπόν, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους.

Επίσης: Αυτοί που κατευθύνονται σε κατάστημα για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα.

Εκείνοι που επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Νωρίτερα σήμερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την Πολιτική Προστασία έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για τους συγκεκριμένους σκοπούς.

Πρόκειται για μια γραπτή (ή και ηλεκτρονική) δήλωση με συγκεκριμένα κουτάκια που θα συμπληρώνεται με ένα «Χ» από τον κόσμο, έτσι ώστε να δηλώνεις τον λόγο της μετακίνησης σου. Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να ενημερώνουν για τις μετακινήσεις τους και με SMS σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό.

Στην περίπτωση δε, που κάποιος μετακινείται από και προς την εργασία του θα πρέπει αυτό να πιστοποιείται με έγγραφο του εργοδότη -αν πρόκειται για μισθωτό- ή με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση ενώ τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + seven =