αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα μετά την πανδημία

Ποιοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα μετά την πανδημία

Σημαντική ζήτηση, που έχει ισχυροποιηθεί μετά την πανδημική κρίση, προσελκύουν οι πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Δεν είναι τυχαίο ότι κατοικίες με ζητούμενες τιμές πώλησης, άνω του 1 εκατ. ευρώ, χαίρουν ιδιαίτερης προβολής σε διεθνή μεγάλης εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι στην Μύκονο, οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών, με αξία από περίπου 1 εκατ. ευρώ έως περίπου 12 εκατ. ευρώ, από το 2015 αυξάνονται, σε ετήσια βάση, σε ποσοστό 15%. Αναμφισβήτητα, η κρίση έχει διαταράξει την κανονικότητα των συναλλαγών, καθώς η επίσκεψη των ξένων αγοραστών στη χώρα μας ήταν για πολλούς μήνες αδύνατη και παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, προβληματική. Ωστόσο, η χρήση της τεχνολογίας επιτρέπει εάν όχι τις πωλήσεις, την ολοκληρωμένη παρουσία κατοικιών από απόσταση.

“Ήδη παρουσιάζουμε στους ενδιαφερομένους ιδιοκτησίες μέσω τρισδιάστατης (3D) τεχνολογίας, αλλά και μέσω κινητού, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να περιηγηθούν εικονικά στην περιοχή, όπου βρίσκεται το ακίνητο. Εξελίσσοντας αυτού του είδους τις υπηρεσίες, δημιουργούμε εικονικά γραφεία (virtual office) που θα κάνουν ντεμπούτο στην Ελλάδα. Η χώρα μας λόγω και του νησιωτικού χαρακτήρα της ενδείκνυται για τη δημιουργία virtual offices” σημειώνει στο Capital.gr ο Γιώργος Πετράς, διευθύνων σύμβουλος Engel & Völkers Ελλάδος. Πώς θα λειτουργούν; Ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά με τον μεσίτη, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η εξ’ αποστάσεως περιήγηση στο ακίνητο, όπως εξηγεί. “Ακόμη δεν έχουμε πραγματοποιήσει πώληση μέσω 3D, αλλά αυτό είναι ζήτημα χρόνου” σημειώνει και υπογραμμίζει ότι τα σχέδια για ίδρυση νέων γραφείων παραμένουν, με την Μύκονο να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρά, η υγειονομική κρίση δεν έχει μεταβάλει τη ζήτηση για δεύτερη κατοικία, έχοντας εκδηλωθεί σε μία χρονική περίοδο που αντιπροσωπεύει ένα μικρό τμήμα της περιόδου κατά την οποία γίνονται, παραδοσιακά, συναλλαγές. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζήτηση έχει αυξηθεί, συγκριτικά με την περίοδο πριν την εκδήλωση του κορονοϊού, με τους ενδιαφερόμενους, όπως διευκρινίζει, να προέρχονται, ως επί το πλείστον, από την Κεντρική Ευρώπη, ενώ, ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί εικονικές περιηγήσεις σε ακίνητα. Στην ενίσχυση της ζήτησης στην Ελλάδα, όπως διευκρινίζει,  συνέβαλε το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων σε βασικές ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία που επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία, δεν προσελκύει, φέτος, το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Τα πολυτελή ακίνητα του Costa Navarino

Για ισχυρή ζήτηση για τις πολυτελείς κατοικίες του Costa Navarino κάνουν λόγο και οι άνθρωποι της ΤΕΜΕΣ, της εταιρείας που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μεσσηνίας. Πρόσφατα, η ΤΕΜΕΣ λάνσαρε μία νέα γειτονιά 42 πολυτελών κατοικιών με την ονομασία Rolling Greens, που αναπτύσσεται εντός της έκτασης 1.300 στρεμμάτων του Navarino Dunes. Πρόκειται για βίλες 235-295 τ.μ. με 3-4 υπνοδωμάτια σε περιβάλλοντα χώρο από 700 τ.μ. έως 1.300 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ.  Από αυτές περίπου δέκα έχουν, έως σήμερα, πωληθεί από τα σχέδια.

Επίσης, άνω του 50% των κατοικιών στο Costa Navarino Residences – The Villas έχουν αλλάξει χέρια. Πρόκειται για κατοικίες 5-7 υπνοδωματίων, με μέγεθος από 350 τ.μ. έως 1.100 τ.μ., σε οικόπεδα 1.500 τ.μ. έως 3.000 τ.μ. και τιμή εκκίνησης από 2,8 εκατ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + nine =