αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται σε ΚΤΕΛ, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία το 2019

Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται σε ΚΤΕΛ, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και λεωφορεία το 2019

Σε μεγάλο βαθμό αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής το 2019. Οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ θα απομακρυνθούν από το κέντρο της πρωτεύουσας, Τραμ και Μετρό επεκτείνονται, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ λιγοστεύουν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να το αποσυμφορήσουν.

Σύντομα οι αλλαγές στα ΚΤΕΛ

Τέσσερα είναι τα σημεία που θα αντικαταστήσουν τις αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής, ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί οδικοί του άξονες. Έτσι τα ΚΤΕΛ θα ολοκληρώνουν τη διαδρομή τους:

-Στο Νοµισµατοκοπείο (για όσα εξυπηρετούν τον ανατολικό τοµέα της Αττικής).
-Στον Ελαιώνα (για όσα εξυπηρετούν τον δυτικό τοµέα).
-Στο Ελληνικό (για όσα καλύπτουν τις παραλιακές γραµµές).
-Στην Κηφισιά (για όσα εξυπηρετούν τον βόρειο τοµέα).

Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα σημάνουν αντίστοιχες μειώσεις και στις τιμές των εισιτηρίων, καθώς από το συνολικό κόμιστρο που πλήρωναν οι επιβάτες θα αφαιρεθεί στις περισσότερες των περιπτώσεων ποσό ύψους 1,40 ευρώ, όσο το κόστος του εισιτηρίου που θα χρειαστεί το κοινό για να χρησιμοποιήσει άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς προς το κέντρο. ∆εν θα υπάρξει καµία αλλαγή στα δροµολόγια των ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν τοπικές γραµµές, όπως π.χ. τη διαδροµή Μαρκόπουλο-Ραφήνα.

Τραμ και Μετρό στον Πειραιά

Το 2019 αναμένεται να λειτουργήσουν και οι νέες γραμμές του Τραμ και του Μετρό στον Πειραιά. Η επέκταση του Τραμ θα πιάνει από το Φάληρο ως τον Πειραιά και θα περιλαμβάνει 7 νέες στάσεις στη διαδρομή εισόδου και 5 στη διαδρομή εξόδου. Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν και οι 3 νέοι σταθμοί του Μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Μέχρι το 2021 όμως, θα προστεθούν και άλλοι τρεις σταθμοί και συγκεκριμένα οι «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο». Κάπως έτσι η διαδρομή από το λιμάνι της πρωτεύουσας στο διεθνή της αερολιμένα, θα διαρκεί περίπου 55 λεπτά.

Αλλαγές σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Αλλαγές όμως έρχονται και σε αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ. Βασική μέριμνα του ΟΑΣΑ, είναι η μείωση των οχημάτων στους δρόμους, ώστε να αποσυμφορηθούν βασικοί άξονες, όπως η Λεωφόρος Κηφισίας. Ο ΟΑΣΑ θα επανεξετάσει το σύνολο των γραµµών κορµού. Στόχος είναι οι βασικές να παραµείνουν, ωστόσο ορισµένες θα κοπούν και θα µετατραπούν σε τροφοδοτικές των µέσων σταθερής τροχιάς.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 11 =